Energia vine de la fiecare dintre noi

Gala Romanian PR Award 2016: Aur pentru “Biblioteca de Energie” lansata de Grupul CEZ in Romania in beneficiul persoanelor cu deficiente de vedere

Contact Relatii Publice: media@evryo.ro

Intiativa Grupului CEZ in Romania de a pune la dispozitia celor peste 103.000 de persoane cu deficiente de vedere din tara audiobookuri din literatura nationala si internationala, prin intermediul Bibliotecii de Energie, a fost apreciata si premiata in cadrul Galei Romanian PR Award cu Premiul PR pentru marketing - produse si servicii existente.

Proiectul Grupului CEZ in Romania, „Biblioteca de Energie”, lansat la inceputul anului 2016, a primit 2 nominalizari la cea de-a XIV- a editie a Galei Romanian PR Award. Prestigiosul juriu international a decis sa premieze campania cu aur la categoria PR pentru Marketing – produse si servicii existente, un premiu cu atat mai valoros pentru companie cu cat toate campaniile nominalizate au fost de o calitate exceptionala. Campania poarta semnatura agentiei Rogalski Damaschin Public Relations, agentia care detine contul activitatilor de comunicare ale Grupului CEZ in Romania.

„Prezenta noastra la Gala Romanian PR Award este dovada ca si sectorul energetic poate produce campanii de comunicare creative si mobilizatoare, ale caror rezultate sa aiba ecou la nivel national si care sa aduca beneficii concrete comunitatii”, spune Angelica Barbu – Brand Marketing & Communication Manager in cadrul CEZ Romania.

Ideea infiintarii unei „biblioteci de energie” a avut drept baza o nevoie concreta si o poveste reala. In timp ce furnizorul de electricitate CEZ Vanzare cauta o solutie de a convinge cat mai multi clienti sa renunte la factura pe hartie in favoarea facturii electronice, Vasile Tiucsan, un nevazator de 45 de ani din localitatea Bala (Mehedinti), oferea o adevarata lectie de viata, depasindu-si deficienta. Vasile Tiucsan este abonat de cativa ani la serviciul efactura CEZ Vanzare si a reusit, folosind un program de redare vocala, sa acceseze aceasta facilitate pentru toti colegii sai de serviciu, familie si cunoscuti, care au scapat astfel de teama de a primi facturile tarziu sau deteriorate.

Sub sloganul „Transforma hartia in energie”, compania a demarat infiintarea unei platforme care sa faciliteze accesul la cultura al persoanelor pentru care „lumina” nu reprezinta mai mult decat un cuvant: persoanele cu deficiente de vedere din Romania. Pentru fiecare aderare la serviciul e-factura, compania a donat cate un leu, iar astfel a devenit realitate prima librarie de carti audio disponibila pe tableta si smartphone cu sistem de operare Android si iOS din Romania.

Premiul rasplateste in egala masura energia pozitiva pe care ne-au dat-o cei 55 de angajati CEZ care au inregistrat prima carte audio din biblioteca - romanul lui Cezar Paul Badescu, „Luminita Mon Amour”.

Proiectul a fost implementat in parteneriat cu Audio Libraria si Asociatia Nevazatorilor din Romania. Campania da startul unui program mai amplu destinat accesibilizarii culturii pentru cele aproape 103.000 de persoane cu deficiente de vedere din Romania.

Mai multe detalii despre Biblioteca de Energie, puteti gasi la www.bibliotecadeenergie.ro.

Despre Gala Romanian PR Award

Aflata la cea de-a 14-a editie, Romanian PR Award este cea mai importanta competitie nationala de recunoastere a excelentei in domeniul Relatiilor Publice. Proiectul a reusit sa adune sub aceeasi umbrela parteneri prestigiosi, nume marcante ale breslei, concurenti valorosi si zeci de tineri aspiranti la o cariers in PR. Importanta competitiei a crescut odata cu dezvoltarea industriei locale de PR, iar relevanta ei se masoara in multitudinea de concurenti aflati an de an la start, in performantele finalistilor si in profesionalismul celor care ii arbitreaza.

Despre Grupul CEZ in Romania

Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie Electrica Oltenia SA care, dupa procesul de transformare, asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea si Teleorman. Afacerile Grupului CEZ in Romania sunt reprezentate de cele 8 companii - CEZ Distributie, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development si TMK Hydroenergy Power.

Grupul CEZ a investit, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina, 1,1 miliarde Euro in realizarea celui mai mare parc eolian pe uscat din Europa, cu o putere totala instalata de 600 MW. Constructia parcurilor amplasate la nord de Constanta s-a desfasurat in mai multe etape - prima, aflata la Fantanele, include 139 de turbine eoliene cu o capacitate de 347,5 MW. Cea de-a doua etapa s-a desfasurat in zona Cogealac si Gradina, incluzand 101 turbine cu o capacitate totala de 252,5 MW. Intreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusa în functiune la sfarsitul anului 2012.

In 2011, Grupul CEZ in Romania a achizitionat 100% pachetul de actiuni al companiei care detine sistemul hidroenergetic de langa Resita, judetul Caras-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova) si amenajarile hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu, avand o capacitate totala instalata de aproximativ 18 MW si o productie de circa 70 GWh/an. Grupul CEZ a investit in reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Resiaa in scopul cresterii eficientei, capacitatea de productie ridicandu-se astfel la circa 22 MW dupa finalizarea procesului de modernizare.

 

Departamentul Relatii Publice, Brand si Marketing

CEZ Romania