Contact Relatii Publice: media@evryo.ro
Grupul CEZ in Romania este premiat pentru al doilea an consecutiv la Gala Romanian CSR Awards, categoria Parteneriat intersectorial cu proiectul Niciodata Singur – Prietenii Varstnicilor.
Proiectul devenit deja traditie pentru voluntarii Grupului CEZ in Romania, confirma inca o data impactul pozitiv al actiunilor de voluntariat asupra comunitatii locale, obtinand locul II la Gala Romanian CSR Awards.
Premiul de anul acesta este deja a doua recunoastere consecutiva la nivel national si intareste convingerea ca actiunile derulate de voluntarii Grupului CEZ in Romania in cadrul proiectului „Niciodata singur – Prietenii Varstnicilor” raspund nevoilor varstinicilor din comunitate, asigurandu-le premisele unei batraneti demne si linistite.
Cu peste 1000 de ore de voluntariat daruite anual inca din 2016 varstnicilor aflati in grija Centrului de Ingrijire si Asistena Gavana din Pitesti si nu numai, implicarea voluntarilor CEZ a fost recunoscuta pentru prima data la nivel national, in anul 2017, in cadrul aceleiasi gale.
„Am inceput deja al treilea an de parteneriat cu Grupul CEZ in Romania pentru a aduce varstnicilor de la Centrul de Ingrijire si Asistenta Arges batraneti mai frumoase! Exemplul de implicare pe care voluntarii Grupului CEZ in Romania si voluntarii Niciodata Singur – Prietenii Varstnicilor il creste cu succes in fiecare an si il aduce in slujba varstnicilor din cat mai multe camine de batrani din tara.” - Beatrice Culda, Director Executiv Niciodata Singur – Prietenii Varstnicilor.
„Sunt mandru ca munca si energia colegilor nostri au facut din proiectul „Niciodata Singur – Prietenii Varstnicilor” un proiect sustenabil, care isi castiga inca o data notorietatea nationala dintr-un total de 164 de proiecte inscrise la cea de-a 6 a editie a Galei Romanian CSR Awards.” – Martin Zmelik, CEO CEZ Romania.
Grupul CEZ in Romania s-a alaturat in anul 2016 proiectului “Niciodata singur – Prietenii varstnicilor”, derulat de ONG-ul cu acelasi nume, din dorinta de a sprijini seniorii comunitatii in care activeaza, in lupta cu greutatile varstei.
In 2017, cei 35 de voluntari CEZ au continuat sa raspunda nevoilor a 116 seniori care au participat la 8 activitati de socializare, dar au ajuns si la inimile a 522 de beneficiari indirecti. Prin ateliere de creatie, de flori, auditii muzicale, excursii in natura, organizarea primei sezatoare de tricotat „Fularul de la Bunica”, sarbatorirea Zilei Internationale a Varstnicilor prin campania de flori „Flori pentru Suflet” si multe alte activitati, varstnicii si-au exersat memoria, abilitatile lingvistice, mobilitatea fizica si au petrecut momente frumoase alaturi de prieteni.
Implicarea Grupului CEZ in Romania in proiect continua si in prezent, voluntarii CEZ asumandu-si misiunea de a transforma sentimentele de singuratate ale prietenilor lor seniori in momente pretioase si amintiri memorabile.
Directia Comunicare si Marketing
CEZ Romania
29.03.2018
Despre Gala Romanian CSR Awards
Gala de Premiere “Romanian CSR Awards” este un proiect amplu ce urmareste sa aduca un plus de vizibilitate celor mai bune actiuni de CSR, contribuind astfel la o mai buna cunoastere a domeniului Responsabilitatii Sociale in Romania. Aflat la a sasea editie, evenimentul a aliniat la start 164 proiecte de responsabilitate sociala corporativa derulate de cele mai importante companii care au derulat actiuni de resposabilitate sociala pe parcursul anului trecut.
Despre Grupul CEZ in Romania
Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie Electrica Oltenia SA care, dupa procesul de transformare, asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea si Teleorman. Afacerile Grupului CEZ in Romania sunt reprezentate de cele 8 companii - Distributie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development si TMK Hydroenergy Power.
Grupul CEZ a investit, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina, 1,1 miliarde Euro in realizarea celui mai mare parc eolian pe uscat din Europa, cu o putere totala instalata de 600 MW. Constructia parcurilor amplasate la nord de Constanta s-a desfasurat in mai multe etape - prima, aflata la Fantanele, include 139 de turbine eoliene cu o capacitate de 347,5 MW. Cea de-a doua etapa s-a desfasurat in zona Cogealac si Gradina, incluzand 101 turbine cu o capacitate totala de 252,5 MW. Intreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusa in functiune la sfarsitul anului 2012.
In 2011, Grupul CEZ in Romania a achizitionat 100% pachetul de actiuni al companiei care detine sistemul hidroenergetic de langa Resita, judetul Caras-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova) si amenajarile hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu, a vand o capacitate totala instalata de aproximativ 18 MW si o productie de circa 70 GWh/an. Grupul CEZ a investit in reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Resita in scopul cresterii eficientei, capacitatea de productie ridicandu-se astfel la circa 22 MW dupa finalizarea procesului de modernizare.