Contact Relatii Publice: media@evryo.ro
La inceputul lunii aprilie, speciile de pasari protejate din zona avifaunistica Bistret au dobandit 30 de noi prieteni cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani. Cu notiuni despre diferitele tipuri de pasari din zona Bistret, modul lor de viata si zonele in care cuibaresc dar si cu mijloace ecologice de deplasare, copiii au devenit mici ecologisti, in cadrul proiectului „Bicicleta verde junior” implementat de Centrul Judetean Pentru Protectia Naturii, Turism si Dezvoltare Rurala Durabila Dolj, cu sprijinul Grupului CEZ in Romania.
Ideea proiectului „Bicicleta verde junior” a venit din partea unui angajat al Grupului CEZ in Romania care a inscris initiativa in concursul intern „Generatorii de Bine”, prin care compania isi indeamna angajatii sa propuna si sa se implice in proiecte de responsabilitate sociala care sa produca un impact pozitiv in comunitatea locala.
30 de copii din localitatea Bistret au avut parte de prima lor actiune de ecologizare si voluntariat in data de 03 aprilie cand au primit statutul de mici ecologisti. Acestia au aflat mai multe informatii despre speciile de pasari protejate care cuibaresc in zona Bistret, au invatat sa le deosebeasca si si-au demonstrat cunostintele in cadrul unui concurs de recunoastere a tipurilor de pasari. Inarmati cu creioane colorate, copiii si-au testat si abilitatile creative in cadrul unui concurs de desen in care au desenat pasarea favorita.
La finalul celor doua probe de concurs, toti cei 30 de copii au primit diplome de mici ecologisti si biciclete noi pe care le vor folosi in plimbarile de recunoastere a speciilor de pasari protejate din zona lacurilor Bistret, Carna si Nasta. Bucurosi de premii, copiii le-au multumit reprezentantilor Grupului CEZ in Romania si celor ai Centrului Judetean Pentru Protectia Naturii, Turism si Dezvoltare Rurala Durabila Dolj, printr-o reprezentatie de dans popular oltenesc.
Protejarea naturii este una dintre directiile proiectelor de responsabilitate sociala pe care Grupul CEZ in Romania le implementeaza, alaturi de educatie, responsabilizarea tinerilor si implicarea acestora in proiecte ecologice si de voluntariat.
Directia Comunicare si Marketing
CEZ Romania
04.04.2018
Despre Generatorii de Bine
Proiectul intern „Generatorii de Bine” incurajeaza angajatii Grupului CEZ in Romania sa propuna si sa se implice in proiecte de responsabilitate sociala, in beneficiul comunitatilor locale din aria de activitate a Grupului (judetele Arges, Constanta, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea).