Energia vine de la fiecare dintre noi

Energia electrica devine mai usor de inteles pentru viitorii specialisti in inginerie electrica ai Universitatii din Pitesti, cu sprijinul Grupului CEZ in Romania

Contact Relatii Publice: media@evryo.ro

Studentii Facultatii de Electronica, Comunicatii si Calculatoare din cadrul Universitatii din Pitesti vor beneficia incepand cu acest an universitar de echipamente si platforme de laborator noi cu sprijinul Grupului CEZ in Romania.

Teoria campului electromagnetic, sursele de energie, utilizarea energiei electrice, studiul campurilor electrice si magnetice, studiul conversiei fotoelectrice a energiei sunt doar o parte din notiunile pe care viitorii specialisti in inginerie electrica trebuie sa le stapaneasca pentru a-si construi o cariera de succes in domeniu. Inca de pe bancile facultatii, aproximativ 200 studenti ai Facultatii de Electronica, Comunicatii si Calculatoare Pitesti deprind toate aceste informatii in cadrul cursurilor, seminariilor si laboratoarelor sustinute de-a lungul a 4 ani de studii univeristare de licenta.

Incepand cu anul universitar 2018 – 2019, experimentele din cadrul laboratoarelor de Electrotehnica, Surse de Energie si Utilizarea energiei electrice, vor fi efectuate cu echipamente noi: un analizor portabil de camp EMC - electromagnetic si spectru RF - de radiofrecventa, un kit complet de laborator pentru studiul conversiei energiei si un aparat de masurat prize de pamant cu accesorii, cu sprijinul Grupului CEZ in Romania.

Ideea dotarii cu echipamente de laborator a Facultatii de Electronica, Comunicatii si Calculatoare Pitesti a venit din partea unui angajat al Grupului CEZ in Romania care a inscris initiativa in concursul intern „Generatorii de Bine”, prin care compania isi indeamna angajatii sa propuna si sa se implice in proiecte de responsabilitate sociala care sa produca un impact pozitiv in comunitatea locala.

Proiectul generator de bine sustine astfel activitatea didactica a Facultatii de Electronica, Comunicatii si Calculatoare din cadrul Universitatii din Pitesti, dezvoltarea platformelor de laborator si a suporturilor scrise pentru lucrarile de laborator aferente disciplinelor care formeaza noua generatie de specialisti in inginerie electrica.

Grupul CEZ in Romania incurajeaza implicarea angajatilor sai in proiecte menite sa sustina calitatea educatiei si sa asigure gradul de profesionalism al viitorilor angajati din domeniul energetic.

 

Directia Comunicare si Marketing

CEZ Romania

 

Despre Generatorii de Bine

Proiectul intern „Generatorii de Bine” incurajeaza angajatii Grupului CEZ in Romania sa propuna si sa se implice in proiecte de responsabilitate sociala, in beneficiul comunitatilor locale din aria de activitate a Grupului (judetele Arges, Constanta, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea).

11.10.2018