Contact Relatii Publice: media@evryo.ro
Aproximativ 250 de voluntari, formati din angajati ai Grupului CEZ in Romania si elevi din programul Ucenic Electrician din judetul Dolj, Arges si Gorj, s-au mobilizat alaturi de Ocolul Silvic Babeni, Directia Silvica Valcea, Directia Silvica Olt, Ocolul Silvic Cotmeana si Ocolul Silvic Targu Jiu intr-o ampla actiune de impadurire.
In perioada 25 – 29 martie, voluntarii CEZ au plantat energie pentru un viitor mai curat si sanatos, in cadrul campaniei nationale „Luna Padurii”, un eveniment care are ca scop mentinerea echilibrului ecologic. Editia din 2019 a adus impreuna angajati de toate varstele din sediile din Ramnicu Valcea, Craiova, Slatina, Alexandria, Pitesti, Drobeta Turnu Severin si Targu Jiu, dar si elevi si profesori din cadrul Liceului Energetic Targu-Jiu, Liceului Tehnologic Nr. 1 Alexandria, Liceulului Tehnologic Astra Pitesti si Colegiului Energetic din Craiova.
Pe termen lung, implicarea voluntarilor in actiunile de plantare va lasa o amprenta pozitiva in zonele Sirineasa, Gradinile, Valea Ursului si Rasovita. Acestia ne-au demonstrat din nou cat de usor este sa construiesti un viitor verde atunci cand comportamentul tau este in armonie cu natura, indiferent de varsta.
Anul trecut, cei aproximativ 153 de voluntari au daruit naturii peste 8800 de puieti de stejar, salcam, plop alb, gorun, platin, fag si frasin in judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.
De mai bine de 7 ani, Grupul CEZ in Romania se implica in actiuni de impadurire si isi incurajeaza angajatii sa participe la activitati care protejeaza mediul inconjurator.
Parteneriat pe termen lung
Ca in fiecare an, Ocoalele Silvice din zona de operare a Grupului CEZ in Romania au pus la dispozitie puietii si au asigurat instructajul zilei de plantare, oferind sprijin si expertiza pe tot parcursul actiunilor. Dupa terminarea plantarilor, gestionarea fondului forestier ramane sub supravegherea si intretinerea acestora.
Impactul Grupului CEZ asupra mediului inconjurator
Sursele regenerabile de energie ale Grupului CEZ in Romania au condus la peste 2,3 milioane tone de productie de CO2 evitata, echivalenta cu costurile sociale de aproape 80 milioane EUR in 7 ani de activitate de producere a energiei electrice.
Ca termen de comparatie, cantitatea de CO2 care nu a fost emisa datorita investitiilor in energia regenerabila efectuate de catre Grupul CEZ in Romania, ar fi fost pe deplin absorbita in aceeasi perioada de catre o padure de 2,7 ori mai mare decat marimea Bucurestiului.
Mai multe detalii pot fi regasite in Raportul de Impact al Grupului CEZ in Romania, primul raport de acest gen realizat din sectorul de electricitate din Romania.
Directia Comunicare si Marketing
CEZ Romania
05.04.2019