Contact Relatii Publice: media@evryo.ro
Grupul CEZ in Romania sustine, pentru al cincilea an consecutiv, initiativa SoNoRo Interferente, care isi propune sa contribuie la ridicarea nivelului profesional al tinerilor muzicieni romani si la extinderea orizontului lor cultural. Anul acesta, 41 de bursieri vor participa la un program amplu de formare muzicala, avand oportunitatea de a sustine concerte pe scenele din Italia, Romania si Germania.
Castigatorii burselor SoNoRo Interferente vor beneficia de un program de pregatire alaturi de muzicieni si profesori consacrati, primul workshop desfasurandu-se la Palazzo Ricci / Montepulciano, Italia, in perioada 24 – 31 martie 2019, urmand ca urmatoarele doua workshop-uri sa aiba loc:
La sfarsitul workshop-urilor SoNoRo Interferente, cele mai bune ansambluri vor avea oportunitatea sa concerteze in cadrul Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo 2019.
„Suntem bucurosi sa oferim tinerilor cu potential din Romania oportunitatea de a-si dezvolta pasiunea pentru muzica, de a studia alaturi de artisti si profesori europeni si de a se remarca pe scenele nationale si internationale. Continuam sa promovam valorile locale la cel mai inalt nivel si sa ii sprijinim pe bursierii SoNoRo Interferente in drumul lor spre o cariera de succes”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ Romania
NOU! Ca factor de noutate, anul acesta a fost introdusa o noua categorie: SoNoRo Interferente Alumni “YOUNG MASTERS”, prin care bursierii castigatori ai programului de-a lungul mai multor editii, devin mentori pentru noua generatie de talente.
Grupul CEZ in Romania ramane un partener de incredere al proiectelor care ofera recunoastere nationala si internationala talentelor romanesti si le deschide portile spre o cariera reusita.
Directia Comunicare si Marketing
CEZ Romania
23.04.2019
Despre SoNoRo Intereferente
SoNoRo Interferente a luat nastere in Romania in anul 2007 si de atunci s-a extins si in alte tari europene, inclusiv Italia (Arezzo si Montepulciano), Ucraina (Kiev) si Germania (Bad Endorf, Neuwied si Traunstein) si Belgia (Conservatorul Regal din Antwerpen). Printre locurile din Romania unde s-au desfasurat workshop-urile SoNoRo Interferente se numara: Portul Cultural Cetate, resedinta Bancii Nationale de la Paltinis sau Palatul Cantacuzino din Busteni.
Programul SoNoro Interferente se adreseaza muzicienilor romani, cu varste cuprinse intre 14 si 31 de ani, si a fost initiat cu scopul de a crea, pe termen lung, o elita muzicala, continuand demersul Festivalului SoNoRo de a include Romania in circuitul de varf al vietii muzicale europene. Multi dintre castigatorii burselor au atins rezultate remarcabile si studiaza, in prezent, la institutii prestigioase de muzica din Londra, Berlin, Viena, Zurich, Hamburg si Bucuresti. Unii dintre ei au participat la importante concursuri din intreaga lume si s-au clasat pe locuri fruntase, un exemplu in acest sens fiind reusita unuia dintre bursierii SoNoRo Interferente, Andrei Ionita, ce a castigat premiul I la sectiunea Violoncel a Concursului "P.I.Ceaikovski", din Rusia.