Energia vine de la fiecare dintre noi

Rapoartele de sustenabilitate ale Grupului CEZ in Romania au obtinut certificarea internationala GRI, optiunea Core, pentru rezultatele non-financiare din perioada 2017 – 2018

Contact Relatii Publice: media@evryo.ro

Aflat la al doilea ciclu de raportare a indicatorilor de sustenabilitate, Grupul CEZ in Romania a finalizat si certificat doua noi rapoarte de sustenabilitate dedicate activitatii Distributie Oltenia si a celorlalte companii din cadrul Grupului.

Certificarea GRI reprezinta o confirmare in plus a faptului ca dezvoltarea sustenabila ramane o trasatura definitorie a business-ului nostru. In Romania, de 14 ani, ne continuam misiunea de a actiona responsabil. Cautam, in mod constant, noi modalitati de dezvoltare a dialogului cu partenerii si clientii nostri, cu care pastram o comunicare transparenta. Totodata, ramanem preocupati de imbunatatirea modului in care asiguram productia, furnizarea si distributia energiei electrice, activitate strans legata de impactul nostru social, economic si de mediu.”, a declarat Ondrej Safar – CEO CEZ Romania.

Raportarea non-financiara a Grupului CEZ in Romania, aferenta perioadei 2017 – 2018, a fost efectuata dupa o consultare a stakeholderilor interni si externi asupra temelor care au avut impact in activitatea lor, precum si dupa un amplu proces intern de colectare si analiza a datelor. Aceasta a fost declarata in conformitate cu asteptarile grupurilor interesate, prin respectarea principiilor de analiza a materialitatii aspectelor raportate (GRI Materiality Disclosure).

In perioada 2017 - 2018, Grupul CEZ in Romania a asigurat energie electrica pentru mai mult de 3,5 milioane de consumatori din sapte judete din sudul Romaniei. De asemenea, furnizorul de energie electrica si gaze naturale din cadrul Grupului si-a dezvoltat portofoliul de produse si oferte, acordandu-le clientilor sai acces la peste 10 canale de comunicare. In 2018, energia produsa de parcul eolian CEZ a fost de 1124 GWh, iar productia totala de energie hidro a fost de 69 GWh. Totodata, Grupul a alocat peste 4506 mii LEI pentru sustinerea proiectelor de responsabilitate sociala din domeniul educatiei, sanatatii, dezvoltarii locale si mediului.

Rezultatele celor doua rapoarte de sustenabilitate pot fi urmarite pe site-urile companiilor (www.cez.ro/ www.distributieoltenia.ro), sectiunea Rapoarte non-financiare/ Raportul de sustenabilitate 2017-2018).

Directia Comunicare si Marketing

CEZ Romania

15.10.2019

Despre Grupul CEZ in Romania

Grupul CEZ in Romania este reprezentat prin 10 companii – Distributie Energie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power, CEZ ESCO Romania si High Tech Clima.

Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.

Dupa procesul de separare a activitatilor (unbundling) incheiat cu succes in anul 2017, Distributie Energie Oltenia (fosta CEZ Distributie) asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.

CEZ Vanzare este principalul furnizor de energie electrica din sud-vestul Romaniei, dar si furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienti casnici si industriali care depaseste 1,3 milioane de clienti.

Grupul CEZ detine in Romania si cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina. Parcul Eolian a insemnat o investitie de 1,1 miliarde euro si contine 240 de turbine eoliene cu o putere totala instalata de 600 MW. Intreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusa in functiune la sfarsitul anului 2012.

Totodata, incepand cu 2011, Grupul CEZ in Romania detine in portofoliul sau sistemul hidroenergetic de langa Resita, judetul Caras-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova) si amenajarile hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu. Grupul CEZ a investit in reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Resita in scopul cresterii eficientei, capacitatea de productie ridicandu-se de la 18MW la circa 22 MW dupa finalizarea procesului de modernizare.

Incepand cu 2018, CEZ ESCO Romania ofera solutii de eficienta energetica in sectorul privat. Compania ofera servicii complete, de la consultanta la proiectare, de la management de proiect, la implementare proiectelor energetice complexe (solutii de incalzire, de racire si/ sau alimentare cu energie).