Energia vine de la fiecare dintre noi

1 zi, 40 de voluntari CEZ, 10 locuinte in care 10 familii se vor simti #Acasa si multa #energiepentrubine daruita familiilor dezavantajate din Vaideeni, Valcea

Contact Relatii Publice: media@evryo.ro

Pe 17 octombrie, voluntarii Grupului CEZ in Romania s-au mobilizat, implicandu-se in realizarea de lucrari de amenajare interioara a caselor noi, construite de Habitat for Humanity Romania pentru familiile din Vaideeni, afectate de inundatiile din 2014. Actiunea face parte din misiunea Grupului de a sprijini 3 cauze sociale in urma Maratonului Olteniei 2019.

Santierul de la Vaideeni a fost ocupat de voluntarii CEZ din Bucuresti, Pitesti, Drobeta Turnu Severin, Craiova, Slatina, Alexandria, Ramnicu Valcea si Targu Jiu, dornici sa sprijine o cauza nobila. Dupa ce au participat la instructajul de sanatate si securitate, voluntarii s-au dedicat lucrarilor de placare cu OSB si gips carton, chituire placi gips carton, slefuit si montat vata minerala. Implicarea angajatilor Grupului CEZ in Romania in acest proiect a reprezentat o ocazie foarte buna ca o parte dintre angajatii sai, voluntari sau participanti la editiile anterioare ale Maratonului Olteniei, sa se bucure de o zi de voluntariat intern, in sprijinul comunitatii locale.

Initiativa de construire/ a locuintelor face parte din proiectul BIG BUILD 2019 al organizatiei Habitat for Humanity Romania, prin care 10 case au fost construite timp de 5 zile, pentru 10 familii din Vaideeni,Valcea, care in prezent locuiesc in conditii foarte grele, in containere sau in case construite din materiale improprii.

Alaturi de echipa CEZ s-a aflat CEO-ul companiei care s-a implicat in realizarea lucrarilor pe tot parcursul zilei: „Colaborarea cu Habitat for Humanity Romania s-a concretizat in vara acestui an, in cadrul evenimentului nostru de suflet, Maratonul Olteniei – proiectul BIG BUILD 2019 fiind una dintre cele 3 cauze sociale sprijinite. Suplimentar sumei donate pentru sprijinirea proiectului, ne-am propus sa ne implicam efectiv in lucrarile de amenajare a locuintelor si sa contribuim direct la schimbarea viitorului familiilor dezavantajate. Este un proiect care intareste strategia noastra de CSR si care ne (re)aduce aproape de comunitatea din judetul Valcea.”, a declarat Ondrej Safar – CEO CEZ Romania.

Grupul CEZ in Romania isi desfasoara proiectele de responsabilitate sociala sub umbrela „Energie pentru bine”, implicandu-se in proiecte care vizeaza domenii precum sanatate si wellbeing, educatie, conservarea mediului si dezvoltarea comunitatii locale.

Directia Comunicare si Marketing

CEZ Romania

18.10.2019

Despre Grupul CEZ in Romania

Grupul CEZ in Romania este reprezentat prin 10 companii – Distributie Energie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power, CEZ ESCO Romania si High Tech Clima.

Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.

Dupa procesul de separare a activitatilor (unbundling) incheiat cu succes in anul 2017, Distributie Energie Oltenia (fosta CEZ Distributie) asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.

CEZ Vanzare este principalul furnizor de energie electrica din sud-vestul Romaniei, dar si furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienti casnici si industriali care depaseste 1,3 milioane de clienti.

Grupul CEZ detine in Romania si cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina. Parcul Eolian a insemnat o investitie de 1,1 miliarde euro si contine 240 de turbine eoliene cu o putere totala instalata de 600 MW. Intreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusa in functiune la sfarsitul anului 2012.

Totodata, incepand cu 2011, Grupul CEZ in Romania detine in portofoliul sau sistemul hidroenergetic de langa Resita, judetul Caras-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova) si amenajarile hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu. Grupul CEZ a investit in reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Resita in scopul cresterii eficientei, capacitatea de productie ridicandu-se de la 18MW la circa 22 MW dupa finalizarea procesului de modernizare.

Incepand cu 2018, CEZ ESCO Romania ofera solutii de eficienta energetica in sectorul privat. Compania ofera servicii complete, de la consultanta la proiectare, de la management de proiect, la implementare proiectelor energetice complexe (solutii de incalzire, de racire si/ sau alimentare cu energie).

Despre Habitat for Humanity Romania

Habitat for Humanity este o organizatie non-profit prezenta in 70 de tari a carei misiune este eradicarea locuirii precare. De 23 de ani in Romania, Habitat for Humanity Romania construieste si reabiliteaza locuinte destinate persoanelor cu venituri reduse, deruleaza programe de preventie si raspuns la dezastre naturale precum si programe de advocacy in domeniul locuirii sociale.

Cu sprijinul a peste 35.000 de voluntari locali, internationali si din companiile romanesti, Habitat for Humanity Romania a ajutat peste 88.500 de oameni sa aiba o casa decenta sau sa isi imbunatateasca conditiile de locuit.