Contact Relatii Publice: media@evryo.ro
Copiii si cadrele didactice din cadrul Gradinitei Liceului Teologic din Targu Jiu au de astazi un motiv in plus de bucurie odata cu inaugurarea noului spatiu de joaca, a salii de clasa si a laboratorului medical. Acestea au fost modernizate la initiativa Grupului CEZ in Romania, cu sprijinul Primariei Municipiului Targu Jiu si a reprezentantilor scolii.
Ideea proiectului, de a amenaja un loc de joaca, de a dota o sala de clasa si cabinetul medical cu mobilier nou a fost propusa de catre o angajata a Grupului CEZ in Romania in cadrul proiectului intern Generatorii de Bine.
Programul „Generatorii de Bine”, parte a platformei de responsabilitate sociala corporativa a Grupului CEZ in Romania, le propune angajatilor sa inscrie proiecte care vin in sprijinul sau rezolva o problema sociala in comunitatile din care acestia fac parte. Proiectele inscrise se incadreaza in domeniile: sanatate & wellbeing, educatie, mediu si dezvoltare locala, iar suma maxima pe care o poate primi un proiect castigator este de 5000 Euro. Aria de desfasurare cuprinde 9 judete din Romania: Dolj, Teleorman, Mehedinti, Arges, Olt, Valcea, Gorj, Caras-Severin, Constanta.
Imbunatatirile realizate in cadrul Gradinitei Liceului Teologic din Targu Jiu de catre Grupul CEZ in Romania, cu sprijinul Primariei Targu Jiu au rolul de a oferi celor 150 de elevi si cadrelor didactice conditii de studiu mai bune si posibilitatea de a isi desfasura activitatea intr-un spatiu creativ. Nu in ultimul rand, proiectul reprezinta o investitie pe termen lung, un beneficiu pe care il oferim comunitatii gorjene.
„Am sprijinit aceasta initiativa pentru ca am fost mereu adeptul investitiilor in educatie. Este vorba de copiii nostri, de dreptul lor de a se pregati in unitati de invatamant moderne, dotate corespunzator. Primaria Targu Jiu se va implica mereu in astfel de proiecte care se aliniaza planurilor noastre de investitii in invatamant, la nivelul municipiului. Modernizarea Gradinitei Liceului Teologic din Targu Jiu arata ca autoritatile locale pot colabora, in mod constructiv, cu mediul de afaceri in parteneriate care ajuta comunitatea locala si contribuie substantial la dezvoltarea orasului.” - Marcel Laurentiu Romanescu, Primarul Municipiului Targu Jiu
Grupul CEZ in Romania ramane un partener de nadejde al comunitatii locale, implicandu-se in proiecte de responsabilitate sociala care produc un impact pozitiv si ofera un exemplu demn de urmat pentru cei mai mici dintre reprezentantii comunitatii locale.
Directia Comunicare si Marketing
CEZ Romania
Despre Grupul CEZ in Romania
Grupul CEZ in Romania este reprezentat prin 10 companii – Distributie Energie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power, CEZ ESCO Romania si High Tech Clima.
Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.
Dupa procesul de separare a activitatilor (unbundling) incheiat cu succes in anul 2017, Distributie Energie Oltenia (fosta CEZ Distributie) asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.
CEZ Vanzare este principalul furnizor de energie electrica din sud-vestul Romaniei, dar si furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienti casnici si industriali care depaseste 1,3 milioane de clienti.
Grupul CEZ detine in Romania si cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina. Parcul Eolian a insemnat o investitie de 1,1 miliarde euro si contine 240 de turbine eoliene cu o putere totala instalata de 600 MW. Intreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusa in functiune la sfarsitul anului 2012.
Totodata, incepand cu 2011, Grupul CEZ in Romania detine in portofoliul sau sistemul hidroenergetic de langa Resita, judetul Caras-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova) si amenajarile hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu. Grupul CEZ a investit in reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Resita in scopul cresterii eficientei, capacitatea de productie ridicandu-se de la 18MW la circa 22 MW dupa finalizarea procesului de modernizare.
Incepand cu 2018, CEZ ESCO Romania ofera solutii de eficienta energetica in sectorul privat. Compania ofera servicii complete, de la consultanta la proiectare, de la management de proiect, la implementare proiectelor energetice complexe (solutii de incalzire, de racire si/ sau alimentare cu energie).