Energia vine de la fiecare dintre noi

Grupul CEZ in Romania in colaborare cu Unifarm a finalizat livrarea echipamentelor de super eroi pentru medicii din Spitalele Judetene Constanta si Resita si alte 7 spitale din aria sa operationala

Contact Relatii Publice: media@evryo.ro

Masti de protectie si combinezoane in valoare de 478 710 lei au fost livrate zilele acestea spitalelor judetene din Constanta, Pitesti, Alexandria, Slatina, Craiova, Ramnicu Valcea, Targu Jiu, Drobeta Turnu Severin si Resita, cu sprijinul CEZ. Actiunea face parte din campania de responsabilitate sociala prin care CEZ alimenteaza reteaua de #energiepentrubine din comunitatea locala.  
 
„Principala noastra grija sunt oamenii nostri. Ne dorim sa fim alaturi de cei care in aceasta perioada grea s-au lasat pe locul doi in fata fiecaruia dintre noi. Alaturi de Unifarm, echipam eroi si suntem mandri ca o facem si demonstram inca odata ca energia vine de la oameni, indiferent de circumstante si provocari. Sprijinim medicii in lupta impotriva CoVid - 19 si stim ca doar impreuna vom reusi sa invingem”, a declarat Ondrej Safar, Country Manager CEZ Romania.
 
“Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta “Sf. Apostol Andrei” Constanta, in numele intregului personal, va multumeste pentru ajutorul neconditionat si atat de important in aceasta lupta cu un inamic invizibil si necrutator. Prin gestul dumneavoastra ati contribuit la cresterea gradului de siguranta atat in randul personalului cat si in randul pacientilor nostri. Va multumim!”, ne-a transmis Catalin Grasa, Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sfantul Apostol Andrei, Constanta.
 
Multumiri au venit si din partea domnului Ioan Waldemar Murgu, Managerul Spitalului de Urgenta Resita, care a declarat: “In contextual acestei epidemii, in care spitalul nostru duce o lupta grea cu acest virus, orice ajutor este binevenit dar mai ales echipamentele de protectie pentru personalul medical. Acestea sunt esentiale. In acest sens as dori sa multumesc CEZ si Unifarm pentru donatia facuta. Combinezoanele si mastile au fost foarte binevenite si va asigur ca vor fi folosite cat se poate de eficient in aceasta lupta grea cu CoVid - 19. Speram sa iesim cu bine din aceasta situatie dificila si sa auzim doar de bine.”
 
 
Prin colaborarea Grupului CEZ in Romania cu partenerul comercial Unifarm au fost achizitionate si distribuite masti si combinezoane pentru cadrele medicale din spitalele judetene din urmatoarele resedinte de judet:
  • Resita – 53 190 lei; 
  • Constanta – 53 190 lei; 
  • Slatina – 53 190 lei; 
  • Targu Jiu, Ramnicu Valcea si Craiova – 159 570 lei; 
  • Drobeta Turnu Severin, Alexandria si Pitesti – 159 570 lei. 
Fiecare spital a primit cate 9 000 de masti de potectie si 270 de combinezoane.
 
O alta actiune concreta, marca CEZ, de care vor beneficia in medie anual 200 de pacienti, se va concretiza prin intermediul Asociatiei pentru Chirurgie Toracica Moderna in Craiova.
Astfel, Sectia de Chirurgie Toracica a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Craiova va beneficia de un echipament medical functional care poate fi regasit doar in alte doua centre universitare din tara (Iasi si Cluj). Sprijinul CEZ va consta in:
  • un sistem de producere apa sterila pentru instrumentarul endoscopic (bronhoscopie) si chirurgical, in valoare estimata de 7 260 lei;
  • repararea videobronhoscopului Olympus – cost estimativ de 9 680 lei; aparatul deserveste 5 judete ale Olteniei (2,5 milioane locuitori), dar este utilizat frecvent si pentru pacientii din alte zone ale tarii (judetele Alba, Teleorman, Constanta, Ialomita, Bucuresti, Brasov); 
  • echipamente de protectie pentru personalul medical, cate 1000 de bucati masti, viziere, halate chirurgicale, combinezoane, ochelari) – cost estimativ 14 530 lei;
  • aproximativ 300 de materiale sanitare pentru urgente (fire de sutura, comprese, pansamente, medicamente, staplere chirurgicale) – cost estimativ 17 036 lei.
Totodata, sprijinul financiar pus la dispozitie de Grupul CEZ in Romania, a contribuit la dotarea Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu cu un laborator (aparat) de testare in masa COVID-19 de tip PCR (care poate fi folosit pentru diagnosticul mai multor boli infectioase), precum si de 1000 de teste COVID-19, in colaborare cu Asociatia Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017. 
Rezultatele testelor vor fi obtinute in 3 – 4 ore iar investitia totala este de 96 436 lei. 
 
Directia Comunicare si Marketing
CEZ Romania
27.04.2020
 
 
Despre Grupul CEZ in Romania
Grupul CEZ in Romania este reprezentat prin 10 companii – Distributie Energie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power, CEZ ESCO Romania.
Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.
Dupa procesul de separare a activitatilor (unbundling) incheiat cu succes in anul 2017, Distributie Energie Oltenia (fosta CEZ Distributie) asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.
CEZ Vanzare este principalul furnizor de energie electrica din sud-vestul Romaniei, dar si furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienti casnici si industriali care depaseste 1,3 milioane de clienti. 
Grupul CEZ detine in Romania si cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina. Parcul Eolian a insemnat o investitie de 1,1 miliarde euro si contine 240 de turbine eoliene cu o putere totala instalata de 600 MW. Intreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusa in functiune la sfarsitul anului 2012.
Totodata, incepand cu 2011, Grupul CEZ in Romania detine in portofoliul sau sistemul hidroenergetic de langa Resita, judetul Caras-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova) si amenajarile hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu. Grupul CEZ a investit in reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Resita in scopul cresterii eficientei, capacitatea de productie ridicandu-se de la 18MW la circa 22 MW dupa finalizarea procesului de modernizare.
Incepand cu 2018, CEZ ESCO Romania ofera solutii de eficienta energetica in sectorul privat. Compania ofera servicii complete, de la consultanta la proiectare, de la management de proiect, la implementare proiectelor energetice complexe (solutii de incalzire, de racire si/ sau alimentare cu energie).