Energia vine de la fiecare dintre noi

Grupul CEZ in Romania implementeaza sistemul teleworking pe termen lung

Contact Relatii Publice: media@evryo.ro

Inca de la inceputul starii de urgenta, peste 50% dintre angajatii companiilor CEZ din Romania si-au derulat activitatea in regim de telemunca. Eficienta operationala dovedita si prioritatea sigurantei angajatilor si clientilor CEZ au condus la decizia managementului de a mentine regimul de telemunca in aceleasi conditii pana la finalul anului 2020. In paralel, conducerea Grupului va explora beneficiile si modul cel mai util de aplicare a noului sistem in activitatea companiilor din Grup pe termen lung. 

Avand in vedere rolul critic de a asigura alimentarea continua cu energie electrica a consumatorilor pe toata durata starii de urgenta si a lunilor de stare de alerta, angajatorul a luat rapid o serie de masuri menite sa reduca riscul de infectare, dar si sa asigure continuitatea operationala. Rezultatele acestor masuri au fost la nivelul sau chiar peste rezultatele operationale inregistrate anterior starii de urgenta, referindu-ne la nivelul de indeplinire a planului de investitii in reteaua de distributie a energiei electrice, derularea sau finalizarea cu succes a unor proiecte strategice, lansarea sau imbunatatirea unor produse si servicii din portofoliul CEZ Vanzare sau indeplinirea parametrilor de productie a energiei verzi de catre companiile produaatoare din Grup. 

„Dupa 5 luni de cand am fost nevoiti sa abordam regimul de munca intr-un mod cu totul diferit, fara sa avem de ales, pot spune ca am realizat 44% din planul de investitii CAPEX al Distributie Oltenia, am reusit sa transferam in telemunca intreaga echipa Call Center, avem in executie proiecte cu fonduri europene in valoare de 62 910 mii lei – valoare totala proiecte, fara TVA, si am lansat un parteneriat de responsabilitate sociala cu Salvati Copiii pentru produsul CEZ Verde. Avem cu 132% mai multe conturi My CEZ in comparatie cu primele sapte luni ale anului 2019, iar nivelul de utilizare al canalelor online pentru transmiterea petitiilor a crescut cu 38%. Totodata, am produs 732 889 MWh energie regenerabila neta si suntem in linie cu calendarul tuturor proiectelor strategice pe care ni le-am propus la inceputul anului. Toate acestea, avand mai bine de 50% dintre angajatii Grupului in telemunca, in siguranta. In plus, angajatii nostri au demonstrat responsabilitate si mobilizare exemplara in toata aceasta perioada. In aceste conditii, decizia de a prelungi modul de lucru de la distanta pana la finalul anului 2020 a venit foarte firesc si la fel de firesc vine si demersul nostru de a identifica toate beneficiile, dar si cele mai potrivite conditii de a-l aplica pe termen lung la nivelul cat mai multor activitati din Grup”, a declarat Ondrej Safar, Country Manager CEZ Romania.

Masura de telemunca se aplica tuturor activitatilor care nu presupun deplasarea in instalatiile de distributie si productie a energiei electrice din amenajarile tehnice sau de la consumator. Pentru personalul care executa activitati tehnice in instalatiile electrice sunt asigurate echipamente de protectie si preventie corespunzatoare si sisteme de comunicare la distanta pentru a reduce contactul cu alti angajati din Grup si consumatori sau parteneri pe parcursul indeplinirii sarcinilor.
La nivelul Grupului CEZ in Romania, toti angajatii sunt dotati cu materialele necesare si respecta o serie de reguli specifice de preventie si protectie sanitara.  

Directia Comunicare si Marketing
CEZ Romania

31.07.2020

Despre Grupul CEZ in Romania
Grupul CEZ in Romania este reprezentat prin 10 companii – Distributie Energie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power, CEZ ESCO Romania.
Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.
Dupa procesul de separare a activitatilor (unbundling) incheiat cu succes in anul 2017, Distributie Energie Oltenia (fosta CEZ Distributie) asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.
CEZ Vanzare este principalul furnizor de energie electrica din sud-vestul Romaniei, dar si furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienti casnici si industriali care depaseste 1,3 milioane de clienti. 
Grupul CEZ detine in Romania si cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina. Parcul Eolian a insemnat o investitie de 1,1 miliarde euro si contine 240 de turbine eoliene cu o putere totala instalata de 600 MW. Intreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusa in functiune la sfarsitul anului 2012.
Totodata, incepand cu 2011, Grupul CEZ in Romania detine in portofoliul sau sistemul hidroenergetic de langa Resita, judetul Caras-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova) si amenajarile hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu. Grupul CEZ a investit in reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Resita in scopul cresterii eficientei, capacitatea de productie ridicandu-se de la 18MW la circa 22 MW dupa finalizarea procesului de modernizare.

Incepand cu 2018, CEZ ESCO Romania ofera solutii de eficienta energetica in sectorul privat. Compania ofera servicii complete, de la consultanta la proiectare, de la management de proiect, la implementare proiectelor energetice complexe (solutii de incalzire, de racire si/ sau alimentare cu energie).