Energia vine de la fiecare dintre noi

Peste 100 de echipamente digitale, distribuite de Grupul CEZ in Romania prin proiectul Generatorii de bine, sustin pregatirea elevilor in clasa sau de la distanta

Contact Relatii Publice: media@evryo.ro

Luna septembrie a insemnat pentru Grupul CEZ in Romania derularea unor proiecte generatoare de bine, prin intermediul carora peste 100 de echipamente digitale au fost oferite elevilor din judetele Dolj, Gorj, Valcea, Olt, Mehedinti si Teleorman pentru continuarea activitatilor scolare.

Initiativele dedicate accesului la educatie digitala au fost propuse de angajati ai Grupului CEZ in Romania, ca raspuns la indemnul de a veni in sprijinul comunitatilor afectate de criza cauzata de COVID-19, in cadrul proiectului intern Generatorii de bine. Implicarea voluntarilor companiei consta atat in identificarea solutiilor si proiectelor cu impact pozitiv in comunitatea locala, cat si in implementarea acestora. In 2020, 8 proiecte propuse de angajatii CEZ au obtinut finantare din partea companiei, 6 dintre acestea avand ca directie principala de actiune educatia digitala.  

 

Fiecare proiect prinde viata datorita dedicarii voluntarilor CEZ, aducand de fiecare data rezultate valoroase si devenind sursa de inspiratie pentru intreaga comunitate: "In contextul pandemiei COVID-19, educatia a avut foarte mult de suferit, prin suspendarea activitatii scolilor. Proiectul Generatorii de bine a reprezentat sansa de a nu fi indiferent, de a pune umarul la continuarea invatarii in conditii optime si de calitate", a impartasit unul din angajatii companiei, initiatorul proiectului castigator din judetul Valcea.  
„In aceasta perioada, am continuat sa ducem mai departe #energiepentrubine si sa ne implicam pentru a aduce realitatea educatiei digitale mai aproape de comunitatile din care facem parte. Proiectele propuse si implementate de voluntarii CEZ sunt un exemplu de solidaritate pentru noi toti si consolideaza misiunea noastra de a oferi instrumentele necesare pentru educatia si dezvoltarea viitoarelor generatii", a transmis Ondrej Safar – Country Manager CEZ Romania.

Judetul Olt – Tehnologia in sprijinul educatiei elevilor

In judetul Olt, ne-am implicat in educatia elevilor de la Liceul Tehnologic Nr.1 Bals prin achizitia a 10 noi laptop-uri necesare invatarii online si pregatirii tinerilor in viitoarele profesii. In total, 45 de elevi proveniti din familii cu posibilitati materiale scazute vor beneficia de echipamentele oferite, astfel incat sa poata participa la scoala online.

Judetul Teleorman – Impreuna pentru copii, impreuna pentru comunitate

Rezultatele proiectului implementat in judetul Teleorman au fost 26 de tablete, cartele pentru Internet si 8 laptop-uri asigurate elevilor vulnerabili si profesorilor de la Scoala Zaharia Stancu Rosiori de Vede. Pe langa echipamente digitale, proiectul a inclus dotarea scolii cu pachete de igiena, dispensere cu dezinfectant, lampi UV si ozon pentru dezinfectarea si igienizarea salilor de clasa. 
Activitațile care vor fi desfașurate cu elevii vizeaza suportul educațional specializat pentru îndrumarea și efectuarea temelor, recuperarea informatiilor școlare și/sau pregatire speciala pentru performanță, consiliere parentala, instruire utilizare echipamente IT si activitaţi de formare „Școala în siguranță”.

Judetul Dolj – Digital in afara pandemiei

Datorita initiativei derulate in judetul Dolj, Scoala Gimnaziala „Mihai Viteazul” Craiova a beneficiat de 5 laptop-uri si 5 tablete oferite, impreuna cu organizarea de sesiuni de training adresate profesorilor, pentru utilizarea platformelor educationale. Beneficiarii directi ai proiectului sunt reprezentati de 20 de cadre didactice ale scolii si 20 de elevi care se confrunta cu provocari in utilizarea tehnologiei digitale. Cele 5 laptouri vor fi utilizate in procesul educativ fata in fata, dar si in derularea activitatilor online de pregatire a elevilor.

Judetul Gorj – Exploratori in mediul online

In cadrul proiectului implementat impreuna cu Asociatia Vasiliada, 30 de elevi, cu varstele cuprinse intre 12 – 14 ani din comuna Alimpesti, judetul Gorj, au primit tablete pe care le vor folosi in procesul educativ. Toate tabletele oferite au fost echipate cu programe educationale si platforme de comunicare necesare pentru participarea la cursuri online. De asemenea, elevii vor beneficia de o sesiune de formare in care 10 voluntari ii vor instrui cu privire la modul de utilizare a tabletelor si la modalitatileor de accesare a diferitelor resurse educationale din mediul online.

Judetul Valcea – Calitate in invatarea online

In judetul Valcea, initiativa a venit in sprijinul comunitatii de la Scoala Gimnaziala „Ion C. Constantinescu” din comuna Roesti, sat Cueni, prin achizitia unui numar de 32 de tablete si 4 laptop-uri, organizarea de sesiuni de training pentru elevi si crearea unei biblioteci de resurse digitale. In urma implementarii proiectului, 59 de elevi vor avea acces la cursuri si aplicatii online pentru imbunatatirea rezultatelor scolare si, implicit, a calitatii activitatii educative.

Judetul Mehedinti – Digital si online spre viitor!

Proiectul a pornit de la o idee care reimagineaza metodele de invatare traditionale, prin dotarea cu display-uri interactive si stand-uri mobile a Liceului de Arte „I. St. Paulian” din Drobeta Turnu Severin. In contextul derularii cursurilor online, aceste echipamente vor ajuta profesorii sa predea lectii atractive pentru peste 50 de elevi ai liceului. De asemenea, odata cu revenirea la scoala, 585 de elevi si 75 de cadre didactice vor putea utiliza noua tehnologie pentru o pregatire de calitate, orientata spre viitor. 


Directia Comunicare si Marketing
CEZ Romania

01.10.2020

Despre Generatorii de Bine
Proiectul intern „Generatorii de Bine” incurajeaza angajatii Grupului CEZ in Romania sa propuna si sa se implice in proiecte de responsabilitate sociala, in beneficiul comunitatilor locale din aria de activitate a Grupului (judetele Arges, Constanta, Caras-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea).