Energia vine de la fiecare dintre noi

Concurs CEZ Vanzare si Fundatia Progress pentru copiii pasionati de tehnologie. Premii in valoare de 4500 lei

Contact Relatii Publice: media@evryo.ro

CEZ Vanzare si Fundatia Progress lanseaza concursul App Inventor - Green TECH App si premiaza cele mai bune idei care imbina tehnologia cu responsabilitatea pentru mediu. Organizatorii ii provoaca pe copiii cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani sa dezvolte o aplicatie pe platforma MIT App Inventor, pe tema energiei verzi, si sa descopere spiritul #CEZGreenGeneration, o generatie atenta la viitor.
 
Pana pe 18 octombrie, copiii sunt invitati sa creeze o aplicatie, folosind concepte ale energiei din surse regenerbaile. Pentru inscrierea in concurs, este necesara completarea formularului online (http://tiny.cc/r8hysz) si transmiterea link-ului cu aplicatia realizata pe platforma la adresa office@progressfoundation.ro. Ideile vor fi evaluate de un juriu format din 7 persoane, specialisti ai Fundatiei Progress si ai companiei CEZ Vanzare, care vor analiza aspecte precum: tema si complexitate; estetica si creativitate; logica si functionalitati. Mai multe informatii despre cerinte pot fi consultate in Regulamentul concursului. 
 
 
Calendarul concursului App Inventor - Green TECH App:
  • 18 octombrie, ora 23:59 – termen limita pentru inscrierea aplicatiilor;
  • 19 octombrie – 27 octombrie – evaluarea aplicatiilor;
  • 28 octombrie – anuntarea castigatorilor.

Premii pentru mixul perfect intre pasiunea pentru tehnologie si natura

Cele mai bune idei vor fi premiate cu: 
  • Locul I, un laptop in valoare de 2500 lei; 
  • Locul al II-lea, o tableta in valoare de 1200 lei; 
  •  Locul al III-lea, un kit robotic in valoare de 800 lei.
 
„Ne bucuram sa initiem, alaturi de partenerii nostri, aceasta activitate educativa pentru copii, menita sa incurajeze dezvoltarea abilitatilor digitale, a imaginatiei si a responsabilitatii pentru mediul inconjurator. Este o modalitate diferita de invatare si o dovada in plus ca tehnologia poate fi utilizata cu folos de noua generatie.”, a declarat Cornelia Szabo – Director Executiv si Presedinte al Directoratului CEZ Vanzare. 
„Noi, la CODE Kids incurajam copiii sa dezvolte aplicatii care sa-i ajute in viata lor, dar si a comunitatii. Am initiat concursul GREEN TECH APP, prin intermediul caruia provocam copiii de 10-14 ani sa dezvolte o aplicatie in App Inventor, care sa vina cu o solutie eficienta pentru protejarea mediului. Speram ca in viitor cat mai multi copii sa fie mai aproape de noile tehnologii, in sprijinul unui viitor sustenabil, bazat pe energie verde, in care resursele sunt protejate.” – Ovidiu Ana, manager de proiect CODE Kids.

De 2 ani, decodam #energiaviitorului in comunitatile din Oltenia

CEZ Vanzare colaboreaza din 2018 cu Fundatia Progress pentru dezvoltarea proiectului CODE Kids, menit sa creeze o miscare de coding si STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) in care copiii, tinerii si bibliotecarii din mediul rural isi dezvolta competentele digitale si se implica in viata comunitatii prin rezolvarea unor teme digitale creative. In 2019, voluntarii CEZ au sustinut peste 20 de workshop-uri de compentente non-tehnice (leadership, public speaking si tehnici de vanzari) pentru 282 de copii din judetele Arges, Valcea si Gorj. Mai mult, programul a beneficiat de o inovatie verde prin instalarea a 60 de panouri fotovoltaice la Scoala Gimnaziala din Musatesti si de laptop-uri pentru dotarea cluburilor.
 
Companiile din cadrul Grupului CEZ in Romania continua sa investeasca in proiecte care aduc bunastare, pe termen lung, comunitatilor si care vizeaza domenii precum sanatate si wellbeing, educatie, mediu si dezvoltarea locala.
 
Directia Comunicare si Marketing
CEZ Romania
05.10.2020
 
Despre Grupul CEZ in Romania
Grupul CEZ in Romania este reprezentat prin 9 companii – Distributie Energie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power si CEZ ESCO Romania.
Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.
Dupa procesul de separare a activitatilor (unbundling) incheiat cu succes in anul 2017, Distributie Energie Oltenia (fosta CEZ Distributie) asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.
CEZ Vanzare este principalul furnizor de energie electrica din sud-vestul Romaniei, dar si furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienti casnici si industriali care depaseste 1,3 milioane de clienti. 
Grupul CEZ detine in Romania si cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina. Parcul Eolian a insemnat o investitie de 1,1 miliarde euro si contine 240 de turbine eoliene cu o putere totala instalata de 600 MW. Intreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusa in functiune la sfarsitul anului 2012.
Totodata, incepand cu 2011, Grupul CEZ in Romania detine in portofoliul sau sistemul hidroenergetic de langa Resita, judetul Caras-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova) si amenajarile hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu. Grupul CEZ a investit in reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Resita in scopul cresterii eficientei, capacitatea de productie ridicandu-se de la 18MW la circa 22 MW dupa finalizarea procesului de modernizare.
Incepand cu 2018, CEZ ESCO Romania ofera solutii de eficienta energetica in sectorul privat. Compania ofera servicii complete, de la consultanta la proiectare, de la management de proiect, la implementare proiectelor energetice complexe (solutii de incalzire, de racire si/ sau alimentare cu energie).
 
Despre Fundatia Progress
Fundatia Progress este o organizatie neguvernamentala care piloteaza initiative locale in domeniul educatiei/ formarii, (e-) incluziunii si dezvoltarii comunitare pe care le scaleaza apoi, la nivel national, drept bune practici, inovatoare si de impact, folosind bibliotecile publice ca hub-uri (puncte focale) de invatare pe tot parcursul vietii si centre de inovatie sociala pentru a ajunge la orice grup social, in special la cele marginale.