Energia vine de la fiecare dintre noi

Grupul CEZ in Romania si Asociatia Povestasii deschid „Scoala plina de energie”, un proiect educativ alternativ pentru o generatie atenta la resursele viitorului

Contact Relatii Publice: media@evryo.ro

Grupul CEZ in Romania si Asociatia Povestasii lanseaza o noua editie a proiectului „Scoala plina de energie”, o initiativa care va reuni cei mai mici reprezentanti ai comunitatii #CEZGreenGeneration pentru un scop comun. Timp de 6 luni, peste 150 de copii vor participa la 10 ateliere interactive si vor descoperi ce inseamna respectul fata de mediul inconjurator. 
 
Intr-un mod diferit, vom promova un comportament responsabil fata de natura si de resursele de energie in randul copiilor din scolile din Curtea de Arges, Slatina si Craiova. In cadrul atelierelor, participantii vor invata ce inseamna eficienta energetica, cum isi pot dezvolta un comportament responsabil in privinta resurselor naturale, care sunt efectele schimbarilor climatice si care sunt beneficiile energiei verzi. Baza teoretica a fost pregatita cu sprijinul echipei Povestasii, in colaborare cu un voluntar al Grupului CEZ in Romania. 
Copiii vor avea ocazia sa-si antreneze imaginatia si abilitatile in cadrul unei activitati practice: un atelier de mestesugit caleidoscoape din hartie reciclata sustinut de Veronica Soare. Activitatile vor fi coordonate de Maria Coman – jurnalist de televiziune, care va fi insotita de Dr. Simona Carniciu - Medic Specialist diabet si boli de nutritie, care va aborda subiecte legate de risipa alimentara. Desfasurarea fiecarui atelier se va face cu respectarea tuturor normelor de siguranta impuse de contextul actual.

Primele activitati cu #energiepentrubine vor avea loc la:

  • Colegiul National „Ion Minulescu” din Slatina, 2 ateliere pentru 38 de copii.
„E important sa invatam sa ne imprietenim cu natura, sa o respectam si sa o protejam, de la varste cat mai fragede. Iar scoala este un mediu esential in promovarea acestor valori. Avem incredere ca generatiile de azi si de maine vor ramane preocupate de resursele viitorului.”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ Romania.
 
„Eu cred ca unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa il invete copiii nostri este responsabilitatea. Fata de ei insisi, fata de cei din jur si, in nu in ultimul rand, fata de mediu. Vedem cu ochii nostri cat rau putem sa facem planetei, chiar cred ca e timpul sa invatam sa facem si bine.”, a declarat Maria Coman, coordonator „Scoala plina de energie”.
 
„A fi constienti de importanta reciclarii si a reducerii risipei de orice fel nu e un moft, e o necesitate, iar educatia copiilor e principala parghie pe care o avem acum, care sa functioneze pe termen lung, educatie facuta prin programe in scoala si prin ceea ce vad acasa.”, a afirmat Veronica Soare - KaleidoLove.com.
 
Grupul CEZ in Romania continua sa investeasca in proiecte care aduc bunastare, pe termen lung, comunitatilor locale si care vizeaza domenii precum sanatate si wellbeing, educatie, mediu si dezvoltarea locala.
 
Directia Comunicare si Marketing
CEZ Romania
06.11.2020
 
Despre Grupul CEZ in Romania
Grupul CEZ in Romania este reprezentat prin 9 companii – Distributie Energie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power si CEZ ESCO Romania.
Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.
Dupa procesul de separare a activitatilor (unbundling) incheiat cu succes in anul 2017, Distributie Energie Oltenia (fosta CEZ Distributie) asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.
CEZ Vanzare este principalul furnizor de energie electrica din sud-vestul Romaniei, dar si furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienti casnici si industriali care depaseste 1,3 milioane de clienti. 
Grupul CEZ detine in Romania si cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina. Parcul Eolian a insemnat o investitie de 1,1 miliarde euro si contine 240 de turbine eoliene cu o putere totala instalata de 600 MW. Intreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusa in functiune la sfarsitul anului 2012.
Totodata, incepand cu 2011, Grupul CEZ in Romania detine in portofoliul sau sistemul hidroenergetic de langa Resita, judetul Caras-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova) si amenajarile hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu. Grupul CEZ a investit in reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Resita in scopul cresterii eficientei, capacitatea de productie ridicandu-se de la 18MW la circa 22 MW dupa finalizarea procesului de modernizare.
 
Incepand cu 2018, CEZ ESCO Romania ofera solutii de eficienta energetica in sectorul privat. Compania ofera servicii complete, de la consultanta la proiectare, de la management de proiect, la implementare proiectelor energetice complexe (solutii de incalzire, de racire si/ sau alimentare cu energie).
Despre Asociatia Povestasii 
 
Povestasii este o asociatie non-guvernamentala, nonprofit, cu principalul obiectiv de a derula proiecte educative alternative pentru copii si tineri. Asociatia a luat fiinta sub inaltul patronaj al academicianului Dinu C. Giurescu. De mai bine de 5 ani deruleaza activitati educationale in peste 120 de scoli si licee din Romania si alte 10 tari.