Contact Relatii Publice: media@evryo.ro
Raportul de sustenabilitate al Grupului CEZ in Romania inregistreaza peste 90 de puncte si se claseaza pe cea mai inalta pozitie in urma evaluarii Romania CSR Index - o analiza complexa, unica la nivel national, prin care se monitorizeaza implicarea companiilor cu peste 500 de angajati din perspectiva nivelului de transparenta si performanta in domeniul sustenabilitatii corporative.
Misiunea Grupului CEZ in Romania a fost sa se dezvolte continuu si, pentru a-si masura performantele si impactul, in 2017 a publicat primul raport de sustenabilitate. Ultimele 3 rapoarte au avut drept referinta cadrul de raportare GRI, optiunea ”Core” si au fost recunoscute ca fiind in conformitate cu asteptarile stakeholderilor, prin respectarea principiilor de analiza a materialitatii aspectelor raportate.
Participarea la evaluarea Romania CSR Index confirma preocuparea Grupului CEZ in Romania cu privire la dezvoltarea durabila si dorinta de a se alinia cu strategiile locale si internationale care doresc sa gaseaca un echilibru intre dimensiunile economice, sociale si de mediu.
„Pentru noi, evaluarea Romania CSR Index este un barometru cheie pentru obiectivele pe care ni le-am asumat de imbunatatire atat a nivelului de sustenabilitate a afacerii, cat si a procesului de raportare. Distinctia ne motiveaza sa ne fixam tinte si mai curajoase, sa continuam sa raportam transparent si in anii urmatori si sa ramanem cel putin la fel de aproape de stakeholderii nostri. De la un an la altul, suntem mandri sa ne numaram printre brandurile care raporteaza actiuni concrete in mod consecvent in sensul angajamentelor asumate.”, a declarat Angelica Barbu, Director Comunicare & Marketing CEZ Romania.
Romania CSR Index este o analiza cu 10 categorii si 64 de indicatori care abordeaza informatii referitoare la strategia de sustenabilitate si la impactul companillor din punct de vedere economic, de mediu si social. Aceasta se bazeaza pe un instrument de evaluare care este aliniat la cele mai importante standarde sau referinte internationale din domeniul sustenabilitatii si responsabilitatii sociale: Obiectivele de Dezvoltare Durabila ale ONU (ODD); Directiva 2014/95/UE; GRI Sustainability Reporting Standards (GRI Standards); CDP (Carbon Disclosure Project); Dow Jones Sustainability Index; London Benchmarking Group (LBG) International – Measuring Community Investment.
Mai multe informatii despre rezultatele de sustenabilitate ale Grupului CEZ in Romania puteti gasi accesand link-ul urmator: https://bit.ly/3nFC6Jz
Directia Comunicare si Marketing
CEZ Romania
19.11.2020
Despre Grupul CEZ in Romania
Grupul CEZ in Romania este reprezentat prin 9 companii – Distributie Energie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power si CEZ ESCO Romania.
Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.
Dupa procesul de separare a activitatilor (unbundling) incheiat cu succes in anul 2017, Distributie Energie Oltenia (fosta CEZ Distributie) asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.
CEZ Vanzare este principalul furnizor de energie electrica din sud-vestul Romaniei, dar si furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienti casnici si industriali care depaseste 1,3 milioane de clienti.
Grupul CEZ detine in Romania si cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina. Parcul Eolian a insemnat o investitie de 1,1 miliarde euro si contine 240 de turbine eoliene cu o putere totala instalata de 600 MW. Intreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusa in functiune la sfarsitul anului 2012.
Totodata, incepand cu 2011, Grupul CEZ in Romania detine in portofoliul sau sistemul hidroenergetic de langa Resita, judetul Caras-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova) si amenajarile hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu. Grupul CEZ a investit in reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Resita in scopul cresterii eficientei, capacitatea de productie ridicandu-se de la 18MW la circa 22 MW dupa finalizarea procesului de modernizare.
Incepand cu 2018, CEZ ESCO Romania ofera solutii de eficienta energetica in sectorul privat. Compania ofera servicii complete, de la consultanta la proiectare, de la management de proiect, la implementare proiectelor energetice complexe (solutii de incalzire, de racire si/ sau alimentare cu energie).