Energia vine de la fiecare dintre noi

Grupul CEZ in Romania si Salvati Copiii dau startul campaniei de strangere de fonduri „Fiecare Copil Conteaza”. Impreuna daruim o sansa la viata copiilor nascuti prematur

Contact Relatii Publice: media@evryo.ro

De Ziua Internationala a Voluntarului, sarbatorita in decembrie, Grupul CEZ isi asuma o noua misiune sociala inspirata de energia voluntarilor care se implica in comunitate. Lanseaza impreuna cu Organizatia Salvati Copiii o campanie de strangere de fonduri prin care isi propune sa doteze sectia de Neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin cu un incubator modern. Totul pentru o sansa in plus la viata.

Anual, 1 din 10 copii din Romania se naste prematur si are nevoie de ingrijire medicala speciala. Datele arata ca pierdem aproximativ 1.200 de nou-nascuti anual. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame si copii, precum si prin dotarea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti cu echipamente medicale performante. In acest context, CEZ face primul pas in aceasta directie si sprijina proiectul „Fiecare Copil Conteaza” – dezvoltat de Salvatii Copiii Romania prin campania care demonstreaza ca energia vine de la oameni. 

Cum va puteti implica?

In perioada 11-22 decembrie 2020, Grupul CEZ in Romania invita toate persoanele care doresc sa doneze, sa acceseze pagina dedicata pe site-ul Galantom.ro. Suma colectata va fi utilizata pentru achizitionarea unui incubator pentru sectia de Neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin. In spiritul sarbatorilor de iarna si in semn de recunostinta, la finalul campaniei vom dona un brad neconventional, realizat de Maison Dadoo, persoanei care a contribuit cu cea mai mare suma la indeplinirea acestei misiuni.

„Stim ca impreuna putem face mai mult decat separat, iar solidaritatea este darul cel mai de pret pe care il putem oferi comunitatii, in perioada sarbatorilor de iarna. Alaturi de partenerii nostri, va invitam sa contribuim cu un gest care inseamna o sansa in plus la viata, intr-o lupta contracronometru. Le multumesc in avans tuturor celor se alatura efortului nostru de a sprijini maternitatile din Romania si sunt implicit aproape de familiile beneficiare.”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ Romania.

“Pandemia a pus o presiune majora pe un sistem medical ale carui vulnerabilitati le stim cu totii. In aceasta perioada, nasterile premature nu s-au oprit; dimpotriva, bebelusii au avut nevoie de ingrijire speciala, iar incubatoarele au fost de multe ori salvarea lor. Pentru noi este important sa avem parteneri care sa actioneze alaturi de noi solidar si eficient, pentru ca este in joc viata celor mici”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Seful Sectiei de Neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin, Dr. Fratila Andreea, explica de ce este nevoie de un incubator nou: "Numarul prematurilor a crescut si acestia necesita ingrijiri speciale inca din primele clipe de viata. Practic ceea ce se intampla in primele clipe poate decide destinul omuletului care s-a grabit sa ajunga mai repede pe aceasta lume. Pentru asigurarea confortului termic, nou-nascutii prematuri necesita incubatoare. In sectie avem incubatoare insuficiente, iar acestea sunt vechi, unele nu mai pot fi utilizate in conditii optime. Multumim tuturor celor care doresc sa se alature initiativei Grupului CEZ si Organizatiei Salvati Copiii."

Anterior, in luna iulie, CEZ Vanzare si Salvati Copiii au facut o #PromisiunePentruViitor si au donat 450 de tablete cu acces la internet timp de doi ani, prin care au facilitat educatia online pentru unii dintre cei mai vulnerabili elevi identificati in comunitatile din judetele Arges, Dolj, Iasi, Timis, Caras-Severin si Constanta. La inceputul anului scolar 2020-2021, copiii, parintii, dar si cadrele didactice au participat la o serie de traininguri speciale.

Grupul CEZ in Romania continua sa investeasca in proiecte care aduc bunastare, pe termen lung, comunitatilor locale si care vizeaza domenii precum sanatate si wellbeing, educatie, mediu si dezvoltare locala.

Directia Comunicare si Marketing
CEZ Romania

11.12.2020

Despre Grupul CEZ in Romania

Grupul CEZ in Romania este reprezentat prin 9 companii – Distributie Energie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power si CEZ ESCO Romania.
Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.
Dupa procesul de separare a activitatilor (unbundling) incheiat cu succes in anul 2017, Distributie Energie Oltenia (fosta CEZ Distributie) asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.
CEZ Vanzare este principalul furnizor de energie electrica din sud-vestul Romaniei, dar si furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienti casnici si industriali care depaseste 1,3 milioane de clienti. 
Grupul CEZ detine in Romania si cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina. Parcul Eolian a insemnat o investitie de 1,1 miliarde euro si contine 240 de turbine eoliene cu o putere totala instalata de 600 MW. Intreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusa in functiune la sfarsitul anului 2012.
Totodata, incepand cu 2011, Grupul CEZ in Romania detine in portofoliul sau sistemul hidroenergetic de langa Resita, judetul Caras-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova) si amenajarile hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu. Grupul CEZ a investit in reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Resita in scopul cresterii eficientei, capacitatea de productie ridicandu-se de la 18MW la circa 22 MW dupa finalizarea procesului de modernizare.

Incepand cu 2018, CEZ ESCO Romania ofera solutii de eficienta energetica in sectorul privat. Compania ofera servicii complete, de la consultanta la proiectare, de la management de proiect, la implementare proiectelor energetice complexe (solutii de incalzire, de racire si/ sau alimentare cu energie).

Despre Salvati Copiii Romania: 30 de ani

De 30 de ani, Salvati Copiii Romania construieste programe sociale, politici publice si practici solide in beneficiul copilului din Romania. Expertiza si complexitatea proiectelor la nivel national fac din organizatie o institutie sociala esentiala, al carei rol este medierea intre societatea si autoritatea publica, in beneficiul copilului. 

In trei decenii de activitate, Salvati Copiii a intervenit activ in societate, identificand solutii concrete pentru protejarea si sprijinirea copiilor vulnerabili, si a militat, in acelasi timp, pentru o colaborare viabila cu autoritatile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvati Copiii si-a asumat rolul de supraveghere vigilenta a autoritatilor publice, in asa fel incat acestea sa implementeze politici publice de durata care sa corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodata, organizatia a reusit sa creeze retele active de solidaritate, prin incurajarea responsabilitatii sociale a companiilor si a societatii, in sens larg.
In calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari, VIZIUNEA noastra este o lume care respecta, pentru fiecare copil, dreptul sau la supravietuire, educatie, protectie si participare, asumandu-ne MISIUNEA de a obtine progrese importante privind modul in care copiii sunt tratati si producerea schimbarilor imediate si de durata in viata acestora. In cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicati in programele si campaniile Organizatiei Salvati Copiii.