Energia vine de la fiecare dintre noi

Grupul CEZ le multumeste voluntarilor care au donat in campania „Fiecare Copil Conteaza” si contribuie, la randul sau, cu 25 660 lei pentru achizitia unui incubator performant

Contact Relatii Publice: media@evryo.ro

Grupul CEZ in Romania impreuna cu voluntari interni si externi au strans 10 000 de euro pentru proiectul „Fiecare Copil Conteaza”, derulat de Organizatia Salvati Copiii cu scopul de a reduce mortalitatea infantila. Datorita implicarii fiecarui donator, sectia de Neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin va fi dotata cu un incubator modern, care va asigura o sansa in plus la viata copiilor nascuti prematur.

In perioada 11 - 22 decembrie 2020, in contextul in care la nivel international s-a sarbatorit Ziua Internationala a Voluntarilor, Grupul CEZ in Romania a invitat comunitatea interna de angajati si comunitatea externa sa doneze pentru a sustine lupta pentru viata a copiilor nascuti prematur. Doar din donatiile generate pe site-ul Galantom.ro s-au strans 18 840 lei, care reprezinta reactia imediata a 135 donatori. De asemenea, compania Adrem Invest, partenerul de traditie al Grupului, s-a alaturat cu o donatie separata de 4500 lei. Pentru a duce aceasta misiune la final si a incuraja spiritul voluntariatului, Grupul CEZ in Romania contribuie cu 25 660 lei, diferenta necesara pentru achizitia echipamentului. 

„In 2020, multe dintre initiativele noastre de CSR au sustinut sistemul medical. La final de an, punem in lumina faptelor bune inca o reusita. Le multumim partenerilor implicati si tuturor celor care au inteles cat este de important sa transforme o donatie intr-o sansa la viata. Suntem o comunitate unita si speram ca in viitor sa reunim si mai multi oameni care sa aduca #energiepentrubine.”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ Romania.

„Maternitatile si Sectiile de Terapie Intensiva au fost vulnerabilizate in aceasta perioada in care sistemul medical este sub presiune. Subfinantarea inseamna aparatura medicala insuficienta si vieti de prematuri puse in primejdie. De aceea este esentiala responsabilitatea si implicarea sociala a companiilor.”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

In semn de recunostinta, la finalul campaniei a fost donat un brad neconventional, realizat de Maison Dadoo in cadrul evenimentului intern „Ziua Internationala a Voluntarului” persoanei care a contribuit cu cea mai mare suma, in cadrul campaniei de strangere de fonduri.

Colaborarea cu Salvati Copiii Romania a inceput anul acesta, cand impreuna cu CEZ Vanzare am facut o #PromisiunePentruViitor. Am donat 450 de tablete cu acces la internet timp de doi ani, prin care am facilitat invatarea online pentru elevii defavorizati din judetele Arges, Dolj, Iasi, Timis, Caras-Severin si Constanta. La inceputul anului scolar, copiii, parintii, dar si cadrele didactice au avut posibilitatea sa participe la o serie de traininguri speciale.

Voluntariatul a fost si ramane parte din ADN-ul Grupului CEZ in Romania, peste 300 de angajati implicandu-se anual in proiecte menite sa aduca o schimbare in bine in societate, prin diferite programe care se incadreaza in directiile strategice de CSR: sanatate & wellbeing, educatie, mediu si dezvoltare regionala.


Directia Comunicare si Marketing
CEZ Romania

23.12.2020

Despre Grupul CEZ in Romania

Grupul CEZ in Romania este reprezentat prin 9 companii – Distributie Energie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power si CEZ ESCO Romania.
Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.
Dupa procesul de separare a activitatilor (unbundling) incheiat cu succes in anul 2017, Distributie Energie Oltenia (fosta CEZ Distributie) asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.
CEZ Vanzare este principalul furnizor de energie electrica din sud-vestul Romaniei, dar si furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienti casnici si industriali care depaseste 1,3 milioane de clienti. 
Grupul CEZ detine in Romania si cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina. Parcul Eolian a insemnat o investitie de 1,1 miliarde euro si contine 240 de turbine eoliene cu o putere totala instalata de 600 MW. Intreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusa in functiune la sfarsitul anului 2012.
Totodata, incepand cu 2011, Grupul CEZ in Romania detine in portofoliul sau sistemul hidroenergetic de langa Resita, judetul Caras-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova) si amenajarile hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu. Grupul CEZ a investit in reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Resita in scopul cresterii eficientei, capacitatea de productie ridicandu-se de la 18MW la circa 22 MW dupa finalizarea procesului de modernizare.

Incepand cu 2018, CEZ ESCO Romania ofera solutii de eficienta energetica in sectorul privat. Compania ofera servicii complete, de la consultanta la proiectare, de la management de proiect, la implementare proiectelor energetice complexe (solutii de incalzire, de racire si/ sau alimentare cu energie).

Despre Salvati Copiii Romania: 30 de ani

De 30 de ani, Salvati Copiii Romania construieste programe sociale, politici publice si practici solide in beneficiul copilului din Romania. Expertiza si complexitatea proiectelor la nivel national fac din organizatie o institutie sociala esentiala, al carei rol este medierea intre societatea si autoritatea publica, in beneficiul copilului. 
In trei decenii de activitate, Salvati Copiii a intervenit activ in societate, identificand solutii concrete pentru protejarea si sprijinirea copiilor vulnerabili, si a militat, in acelasi timp, pentru o colaborare viabila cu autoritatile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvati Copiii si-a asumat rolul de supraveghere vigilenta a autoritatilor publice, in asa fel incat acestea sa implementeze politici publice de durata care sa corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodata, organizatia a reusit sa creeze retele active de solidaritate, prin incurajarea responsabilitatii sociale a companiilor si a societatii, in sens larg.
In calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari, VIZIUNEA noastra este o lume care respecta, pentru fiecare copil, dreptul sau la supravietuire, educatie, protectie si participare, asumandu-ne MISIUNEA de a obtine progrese importante privind modul in care copiii sunt tratati si producerea schimbarilor imediate si de durata in viata acestora. In cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicati in programele si campaniile Organizatiei Salvati Copiii.