Grupul CEZ intampina sezonul regenerarii si Ziua Internaționala a Femeii cu o noua inițiativa cu #energiepentrubine. Intre 22 – 26 februarie, partenerele de business au fost invitate sa adopte stilul care le da energie si sa isi activeze simțurile preferate. Cele 5 simțuri au fost completate de un al saselea – bunatatea. 10 000 mp de padure vor fi plantați de echipa programului național „Adopta un copac!”, ca urmare a alegerilor facute.
Ca de fiecare data la inceputul primaverii, le transmitem recunostința partenerelor care susțin activitatea CEZ in județele in care ne desfasuram activitatea. Daca anterior, in perioada sarbatorilor de iarna, am demonstrat ca #ungestdebinenuepreascump si am donat 13 800 de mese calde grupurilor vulnerabile, acum am creat o experiența senzoriala, cu posibilitatea de a alege intre a adopta 10 puieți sau a activa unul dintre simțuri.
„Pentru noi, primavara este sinonima cu responsabilitatea fața de mediu si fața de generațiile viitoare. Anul acesta, partenerele noastre de afaceri ni s-au alaturat si au adoptat 5000 de puieți care vor fi plantați si ingrijiți de echipa ViitorPlus. Prin acțiunea noastra, Romania va fi mai bogata cu 10.000 mp de padure.”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ Romania.
„Grupul CEZ in Romania alaturi de Asociația ViitorPlus, prin programul de impadurire „Adopta un Copac!”, va planta o suprafața de 10.000 mp pentru reabilitarea unui teren intr-o zona aflata in aria de activitate a companiei. Impadurirea acestei suprafețe se va face cu 5000 de puieți de arbori forestieri din specii ce vor reabilita solul degradat si vor imbunatați calitatea mediului local, cat si a traiului comunitaților din zona.”, a declarat Andreea Croitoru, Manager „Adopta un copac!”.
Natura ramane sursa inepuizabila de energie a Grupului CEZ in Romania
Printre beneficiile de mediu si sociale aduse de puieții plantați se numara un aer mai curat, soluri stabile si fertile, o biodiversitate mai mare, reziliența crescuta a comunitaților in fața schimbarilor climatice si a dezastrelor naturale aduse de acestea.
Grupul CEZ si-a asumat cu mult timp in urma un rol activ in menținerea echilibrului ecologic, iar ultimul record a fost depasit in anul 2019 cand, alaturi de 250 de voluntari interni si Ucenici Electricieni, au fost plantați 10 000 de puieți in județele Valcea, Olt, Arges si Gorj.
Chiar daca in aceasta perioada nu pot fi reluate campaniile tradiționale de plantat cu voluntarii interni, amprenta CEZ asupra naturii continua sa fie si mai vizibila prin parteneriatele care asigura acest obiectiv. Alaturi de mediu, Grupul CEZ in Romania continua sa investeasca in proiecte care aduc bunastare pe termen lung, comunitaților locale, vizand domenii precum sanatate si wellbeing, educație si dezvoltare locala.
Direcția Comunicare si Marketing
CEZ Romania
Despre Grupul CEZ in Romania
Grupul CEZ in Romania este reprezentat prin 9 companii – Distribuţie Energie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power si CEZ ESCO Romania.
Grupul CEZ este prezent pe piaţa romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distribuţie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.
Dupa procesul de separare a activitaţilor (unbundling) incheiat cu succes in anul 2017, Distribuţie Energie Oltenia (fosta CEZ Distribuţie) asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judeţe: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman si Valcea.
CEZ Vanzare este principalul furnizor de energie electrica din sud-vestul Romaniei, dar si furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienţi casnici si industriali care depaseste 1,3 milioane de clienţi.
Grupul CEZ deţine in Romania si cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina. Parcul Eolian a insemnat o investiţie de 1,1 miliarde euro si contine 240 de turbine eoliene cu o putere totala instalata de 600 MW. Intreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusa in funcţiune la sfarsitul anului 2012.
Totodata, incepand cu 2011, Grupul CEZ in Romania deţine in portofoliul sau sistemul hidroenergetic de langa Resiţa, judeţul Caras-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova) si amenajarile hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu. Grupul CEZ a investit in reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Resiţa in scopul cresterii eficienţei, capacitatea de producţie ridicandu-se de la 18MW la circa 22 MW dupa finalizarea procesului de modernizare.
Incepand cu 2018, CEZ ESCO Romania ofera soluţii de eficienţa energetica in sectorul privat. Compania ofera servicii complete, de la consultanţa la proiectare, de la management de proiect, la implementare proiectelor energetice complexe (soluţii de incalzire, de racire si/ sau alimentare cu energie).
Despre ViitorPlus – Asociația pentru Dezvoltare Durabila
ViitorPlus este o organizație non-profit cu o experiența de peste 14 ani in dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație, voluntariat si infrastructura pentru mediu. Principalele programe derulate sunt: Adopta un copac!, Atelierul de Panza, RECICLETA, Harta Reciclarii, ecOprovocarea, BirouEco, Amenajarea eco-turistica a cascadei Bigar, Regenesys. Viziunea ViitorPlus: „Redescoperim impreuna legatura cu natura si investim in ceea ce lasam in urma noastra”.