Energia vine de la fiecare dintre noi

Festival de bunatate locala, de Paste: 10 imprimante 3D pentru copiii din mediul rural si 300 de cadouri alese din camara artizanilor romani, darul pe care CEZ si partenerii sai il fac comunitatii locale

Contact Relatii Publice: media@evryo.ro

Grupul CEZ isi reuneste pentru a treia oara in ultimul an toti partenerii de business intr-o actiune comuna, menita sa aduca schimbari pozitive in comunitate. In perioada 19 – 23 aprilie, cu ocazia Sarbatorilor Pascale, colaboratorii au avut de ales intre doua fapte bune: sa sprijine producatorii locali primind produse 100% romanesti sau sa doneze pentru a sustine viitorul digital al copiilor din mediul rural.

Indiferent de alegere, comunitatea a castigat #energiepentrubine
Pastele este sarbatoarea sperantei si a recunostintei. Ghidati de aceste valori, binele s-a intors din nou in comunitate, de aceasta data, prin intermediul antreprenorilor locali si sociali. Impreuna cu producatori romani, am pregatit pentru partenerii nostri peste 300 de cadouri care au redat atmosfera de sarbatoare. Am ales sa ne fie alaturi si producatori care indeplinesc misiuni sociale, iar cateva exemple sunt: MamaPan – un proiect de economie sociala care creeaza locuri de munca pentru persoanele vulnerabile si J’ai Bistrot, care prin initiativa #Schimbul3, ofera pachete de mancare calda oamenilor fara adapost. Pentru ca binele primit se intoarce inzecit, acesti doi antreprenori au decis sa se implice si vor dona 10% din vanzari pentru proiectul CODE Kids – cauza noastra sociala cu aceasta ocazie.

„Alaturi de partenerii nostri de afaceri, reusim sa transformam urarile de sarbatori in amprente durabile pe care le lasam in vietile antreprenorilor locali si ale copiilor din Romania. Le multumesc tuturor celor care au aratat ca impreuna putem face o diferenta in bine cu orice ocazie.” Ondrej Safar, CEO CEZ Romania.

Primul modul de imprimare 3D – o noua sansa pentru copiii din mediul rural
De 3 ani, sustinem proiectul CODE Kids dezvoltat de Fundatia Progress in care copiii, tinerii si bibliotecarii din mediul rural isi dezvolta competentele digitale. Anul acesta, prin dotarea cluburilor din Rucar, Topoloveni, Pietrari, Tomsani, Osica de Sus, Bals, Farcas, Vladimir si Barbatesti cu imprimante 3D ne propunem sa pregatim 320 de copii sa devina tehnicieni in imprimare, o meserie noua, cu perspective de viitor. 
Dispozitivele vor fi amplasate in bibliotecile publice si vor putea fi utilizate de intreaga comunitate.

„Prin modulul 3D printing aducem creatia si inovatia mai aproape de copiii din mediul rural. O idee care se naste in mintea lor poate lua acum forma unui obiect, prin proiectarea cu ajutorul imprimantelor. Speram ca si meseriasii locali sa printeze acele lucruri de care au nevoie pentru a-si face meseria.” Ovidiu Ana, Director Dezvoltare Fundatia Progress.

Directia Comunicare si Marketing
CEZ Romania