Contact Relatii Publice: media@evryo.ro
Grija noastra fata de mediul inconjurator, conditiile de munca si bunastarea clientilor si consumatorilor nostri se reflecta in operatiunilor noastre cotidiene. Conditiile meteo din ultima perioada au un impact major asupra sectorului resurselor regenerabile. TMK Hydroenergy Power depune toate eforturile pentru ca activitatea zilnica sa se desfasoare in parametri optimi.
Temperaturile extrem de ridicate din ultima perioada si lipsa precipitatiilor reprezinta un motiv de ingrijorare pentru autoritatile locale din Caras Severin. De aceea, ieri, 6 iulie, Prefectul judetului, domnul Ioan Dragomir, a vizitat alaturi de reprezentantii TMK Hydroenergy Power, parte a Grupului CEZ in Romania, barajele din grija companiei pentru a verifica gradul de umplere al lacurilor de acumulare din judet.
TMK Hydroenergy Power a generat in 2021 o producte bruta totala de 80,4 GWh, mai mare cu 5,2 GWh decat in 2020, atunci cand am inregistrat 75,2 GWh, datorita investitiilor realizate in reabilitarea canalelor de aductiune. De la inceputul anului si pana la finalul lunii mai, productia bruta a atins 25.444 GWh.
Producatorul de energie verde – TMK Hydroenergy Power continua investitiile in sistemul hidroenergetic din Caras Severin, cu scopul de a contribui la bunastarea comunitatii locale in care isi desfasoara activitatea, dar si pentru a sprijini Romania sa-si atinga tintele privind cota de energie verde.
In fiecare an se executa lucrari de intretinere si mentenanta, in valoare de aproximativ 2 milioane lei. Acestea urmaresc mentinerea la parametri optimi a infrastructurii (canale, viaducte, apeducte).
Despre Sistemul Hidroenergetic din Caras - Severin
In data de 31 martie 2021, compania TMK Hydroenergy Power alaturi de celelalte companii din Grupul CEZ in Romania au fost achizitionate de fondurile administrate de Macquarie Infrastuctures and Real Assets (MIRA), parte a Grupului Macquarie din Australia.
In decembrie 2010, Grupul CEZ in Romania a achizitionat 100% pachetul de actiuni al companiei care detinea sistemul hidroenergetic de langa Resita, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova) si amenajarile hidro aferente de la Timis Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu, avand o capacitate totala instalata de aproximativ 22 MW dupa procesul de retehnologizare si o productie de circa 70GWh/an.
Divizia Oameni si Brand
CEZ Romania
07.07.2022