Contact Relatii Publice: media@evryo.ro
Tehnologia si pasiunea pentru stiinta si robotica sunt principalele elemente care descriu cel mai recent proiect generator de #bine, derulat de CEZ si Scoala Gimnaziala „Alexandru Stefulescu” din Targu Jiu. Initiativa a presupus achizitia unei imprimante 3D si a unor kit-uri de roboti pentru tinerii din clubul de coding SMART Kids, cu scopul de a accelera dezvoltarea digitala in comunitate.
Actiunea face parte din proiectul Generatorii de Bine, prin care angajatii companiei inscriu si propun solutii de viitor in beneficiul unor grupuri vulnerabile din zona de activitate. Odata cu aceasta initiativa, inscrisa de o angajata din cadrul Directiei Servicii Clienti, compania finalizeaza seria celor 9 solutii castigatoare ale acestei editii, in valoare totala de 45.000 de euro.
In cadrul programului CODE Kids, sustinut de CEZ inca din 2019, copiii cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani fac coding in bibliotecile publice, cu scopul de a dezvolta competentele digitale si de a crea o miscare nationala de coding si STIM (Stiinta, Tehnologie, Inginerie si Matematica). La finalul lui 2021, am oferit 10 drone copiilor din CODE Kids pentru a-si testa abilitatile in cadrul „Scolii de piloti de drone”. In acelasi an, cu ocazia sarbatorilor de Paste, am dotat mai multe cluburi cu imprimante 3D pentru a pregati viitorii tehnicieni in imprimare. Rezultatele bune ne-au determinat sa ne largim si mai mult orizonturile, invitand angajatii companiei sa devina coordonatori ai cluburilor din program sau voluntari in Scoala Interna de Coding.
Asa a luat nastere clubul SMART Kids, infiintat in primavara anului 2021 la Scoala „Alexandru Stefulescu” din Targu Jiu. In club sunt inscrisi 6 copii care, pe langa teme si alte activitati extracurriculare, decodeaza energia viitorului.
Prin utilizarea imprimantei 3D si a kit-urilor de roboti atat copiii din cadrul clubului, cat si cei care nu fac parte din club vor fi atrasi de coding si programare. Punand in practica ceea ce invata la cursurile dedicate, programarea va deveni mai distractiva. De asemenea, cele mai creative idei vor putea lua forma unor obiecte concrete, prin proiectarea cu ajutorul imprimantei 3D.
„Deschidem o noua fereastra catre explorarea lumii digitale, cu oportunitatile sale diverse de dezvoltare. Aceste instrumente vor aduce si mai multa inovatie in activitatile de coding, reprezentand o metoda alternativa de invatare pentru tinerii pasionati de stiinta. Dincolo de programare, ne bucuram ca elevii au parte de expertiza si indrumarea unui membru al echipei CEZ, in calitate de coordonator al clubului si model de urmat pentru generatia viitorului.” - Ondrej Safar, CEO CEZ Romania.
„Ne-am propus sa ne intalnim la ateliere saptamanale si ne vom axa pe montarea robotilor scolari si programarea acestora pentru indeplinirea unor sarcini. Pentru inceput, sarcinile vor fi mici, asa cum suntem si noi, dar pe masura ce crestem vom dezvolta si algoritimi complicati. De asemenea, ne dorim sa folosim imprimanta 3D color pentru a crea diverse machete folositoare la orele de curs.” – Oana Patroi, voluntar si coordonator Club SMART Kids.
Continuam sa demonstram ca #energiavinedelaoameni si ramanem un partener de incredere pentru dezvoltarea tinerilor din generatia viitorului.
Divizia Oameni si Brand
CEZ Romania
07.11.2022
Despre Generatorii de Bine
Proiectul intern „Generatorii de Bine” incurajeaza angajatii Grupului CEZ in Romania sa propuna si sa se implice in proiecte de responsabilitate sociala, in beneficiul comunitatilor locale din aria de activitate (judetele Arges, Constanta, Caras-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea).