In anul 2023, am gasit, inca o data, energia si inspiratia de a ramane alaturi de comunitatea din care facem parte, iar elementul comun – bunatatea, s-a regasit in fiecare initiativa selectata in cadrul proiectului.
Datorita implicarii angajatilor CEZ, judetele Dolj, Teleorman, Mehedinti, Arges, Olt, Valcea, Gorj, Caras-Severin si Constanta isi construiesc un viitor durabil, beneficiind astfel de investitii de 90.000 de euro in domenii precum: sanatate & wellbeing, educatie, mediu si dezvoltare regionala.
Cu #BunatateInComunitate am cultivat si promovat un spirit al exemplului
Ne-am incurajat angajatii sa fie parte activa in rezolvarea provocarilor din jurul lor. Dublarea sumei per proiect, in acest an, a adus un stimulent suplimentar, demonstrand angajamentul nostru de a sprijini proiecte cu impact semnificativ.
„Continuam sa demonstram ca #EnergiaVineDeLaOameni, de la oamenii CEZ care au surprins si anul acesta prin valoarea si numarul proiectelor inscrise in competitia interna Generatorii de Bine. Ma bucur sa vad ca echipa CEZ ramane conectata la comunitatea din care provine si ca a fost creativa in gasirea unor solutii cu impact relevant in domenii precum sanatate si educatie.” a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ Romania.
Specialistii Fundatiei Comunitare Valcea, partenerii campaniei din acest an, i-au sprijinit, pas cu pas, pe angajatii CEZ in etapele de pregatire si depunere a proiectelor. Ei au avut un rol important atat in etapa de jurizare, cat si in etapa de implementare a proiectelor.
Realizarile proiectului "Generatorii de Bine", in cifre, sunt urmatoarele:
- 5180 de beneficiari directi
- 12 orase mici si medii
- 60 de voluntari
- 10 localitati din mediul rural
- peste 800 de pacienti diagnosticati corect
- 25 de ateliere STEAM
- peste 100 de activitati realizate pe parcursul programului
- 4 laboratoare dotate cu tehnologie
Am adus #BunatateInComunitate in 9 judete
Cu fiecare initiativa, am dovedit capacitatea noastra de a aduce schimbari tangibile si durabile. "Generatorii de Bine" nu este doar un proiect, ci o miscare pentru transformarea comunitatii astfel:
- Arges: "Din surse mici, primim energie inegalabila" - deschiderea unui centru educational comunitar pentru prescolarii din Curtea de Arges.
- Caras-Severin: "Dezvoltarea educatiei STEM" - promovarea conceptului in 6 orase si 2 comune si organizarea unui Festival de Stiinte.
- Constanta: "Energizare prin digitalizare" - modernizarea laboratorului de informatica si infiintarea clubului de robotica al Scolii Gimnaziale Fantanele.
- Dolj: "Stop analfabetism drept mostenire" - imbunatatirea calitatii procesului educational la Scoala Gimnaziala Afumati.
- Gorj: "EDU Power" - stimularea elevilor din mediul rural pentru adoptarea unor noi metode de invatare.
- Mehedinti: "Educatia nu este un privilegiu, ci un drept al tuturor" - modernizarea laboratorului de informatica al Scolii Gimnaziale Prunisor.
- Olt: "Salt spre sanatate" - transformarea Pistei de sarituri intr-un loc de intalnire si dezvoltare a abilitatilor elevilor.
- Teleorman: "Inima sanatoasa este viata trupului" - dotarea Spitalului Caritas din Rosiorii de Vede cu o sonda de cord.
- Valcea: "Coaching digital si mindset pozitiv" - amenajarea unui spatiu digital la Scoala Gimnaziala Anton Pann si dotarea cu mijloace digitale mobile la Colegiul National Matei Basarab.
Continuam sa demonstram ca #energiavinedelaoameni si ramanem un partener de incredere pentru comunitatile in care ne desfasuram activitatea.
Divizia Oameni si Brand
CEZ Romania
Despre Generatorii de Bine
Proiectul intern „Generatorii de Bine” incurajeaza angajatii CEZ sa propuna si sa se implice in proiecte de responsabilitate sociala, in beneficiul comunitatilor locale din aria de activitate (judetele Arges, Constanta, Caras-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea).