Energia vine de la fiecare dintre noi

Grupul Evryo dubleaza si doneaza, pentru al 12-lea an consecutiv, taxele de participare de la Maratonul Olteniei. Evenimentul va avea loc pe 24 si 25 august in Parcul Zavoi din Ramnicu Valcea.

Contact Relatii Publice: media@evryo.ro

Parcul Zavoi din Ramnicu Valcea se pregateste sa gazduiasca peste 800 de persoane pasionate de sport si natura, care vor lua parte la cursele de Trail Run si MTB din cadrul Maratonul Olteniei 2024. In plus, Maratonul Olteniei cuprinde si curse virtuale, la care peste 100 de participanti alearga si pedaleaza pe trasee de pe tot teritoriul tarii pentru a sustine cu energie pentru mai mult bine cauzele sociale ale acestei editii. 

Siguranta participantilor si grija pentru natura- prioritatile editiei 12 

Prin curse fizice si virtuale adaptate unor niveluri diferite de dificultate, Maratonul Olteniei se adreseaza pasionatilor de sport in natura, indiferent de varsta. Evenimentul anual pune accent pe siguranta sportivilor pe traseu, dar si pe responsabilitatea pe care acestia o au pentru un mediu inconjurator protejat, atunci cand fac sport. 

Pentru a incuraja practicarea sportului in aer liber, cu grija fata de mediu si fata de cei din jur, Maratonul Olteniei a lansat Vocea naturii, un manifest audio prin care isi propune sa faca vocea naturii auzita in randul comunitatii sale. Sportivii sunt invitati sa asculte natura si nevoile sale, sa acorde atentie gesturilor pe care le pot face in beneficiul ei si al generatiilor viitoare. 

Vocea Naturii poate fi ascultata aici sau direct pe comunitatea Sportivi pentru natura

Agenda Maratonul Olteniei 2024 

Maratonul Fizic

  • Curse MTB: 22 km si 33 km (24 august)  
  • CurseTrail Run: 12 km si 22 km (25 august)  
  • Curse de alergare pentru copii, in Parcul Zavoi pe 25 august.   

  Maratonul Virtual  

Cursele de MTB si Trail Run sunt disponibile si in formatul virtual al evenimentului, pentru cei care vor sa alerge si sa pedaleze oricand si de oriunde. Transmiterea dovezilor de finalizare a cursei nu este necesara, scopul curselor virtuale fiind acela de a motiva cat mai multi oameni sa faca miscare, dincolo de performantele sportive.  

Maratonul Olteniei continua traditia energiei pentru mai mult bine

Ca in fiecare an, suma totala stransa din taxele de inscriere ale concurentilor Maratonul Olteniei va fi dublata de catre Grupul Evryo si donata catre trei cauze sociale din comunitatea locala:

  • Spitalul Judetean de Urgenta Valcea,  
  • Asociatia Prietenii Spitalului Valcean,  
  • Clubul Sportiv Valcea 1924. 

Fiecare persoana inscrisa la una din cursele MTB sau Trail Run reprezinta un sprijin pentru a sustine comunitatea. 

“Maratonul Olteniei este mai mult decat un simplu eveniment sportiv. Acesta simbolizeaza angajamentul nostru continuu fata de sanatate, comunitate si respectul pentru mediul inconjurator. In cadrul acestei editii, nu ne limitam doar la incurajarea activitatii fizice desfasurate in conditii de siguranta pentru sportivi, ci continuam sa incurajam si un comportament responsabil fata de natura. Credem cu tarie ca aceasta responsabilitate sta in puterea fiecaruia dintre noi, de aceea spunem ca schimbarea incepe cu noi.” Ondrej Safar, CEO Evryo, organizatorul Maratonului Olteniei.  

Mai multe detalii despre curse, inscrieri, premii, precum si regulamentul competitiei, pot fi accesate pe website-ul www.maratonulolteniei.ro sau pe pagina de Facebook.   

 

Divizia Oameni si Brand  

Evryo  

Data 23.08.2024