Contact Relatii Publice: media@evryo.ro
Parteneriatul dintre Spitalul Judetean de Urgenta Resita si Grupul CEZ in Romania isi propune sa ofere pacientilor din judetul Caras Severin servicii medicale de calitate superioara. In 2013, a venit randul sectiei de Urologie sa fie modernizata cu echipament medical performant.
Dnul Dumitru Secasan, Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Resita, a explicat continutul si importanta noilor dotari: "Ca o confirmare a bunei colaborari intre CEZ si Spitalul Judetean de Urgenta Resita in sensul sponsorizarii de catre CEZ in 2012 cu aparatura medicala care se adreseaza sectiei Cardiologie, Urologie, Chirurgie sala operatii, TBC, ATI, de data aceasta beneficiara este sectia Urologie. S-a achizitionat pentru sectia Urologie un Ureteroscop flexibil, care este o dotare specifica sectiilor urologice de inalta performanta. Cu acest aparat se realizeaza explorarea endoscopica a cailor urinare in special a ureterului dupa cum se arata si in denumire. Acest aparat creste acuratetea investigatiei diagnostice si in mod secundar are si rol terapeutic. Aparatul in sine, prin posibilitatile sale diagnostice si terapeutice contribuie la cresterea performantei sectiei Urologie, crescand in acelasi timp posibilitatea unei finantari mai bune a sectiei prin cresterea ICM (indice de complexitate a cazurilor)."
Dnul Iosif Secasan, Senator de Caras Severin si medic primar urolog, a adaugat: "Ureteroscopul flexibil donat sectiei Urologie de catre CEZ Romania este un instrument din zona investigatiilor de performanta urologica prin vizualizare directa in timp real. El este un instrument uro-chirurgical ce necesita abilitati de manipulare si poate fi transformat in instrument terapeutic atunci cand exista si echipamentul complementar, in cazul nostru - Generatorul laser. Suntem recunoscatori sponsorului pentru ca prin donatia sa a contribuit la cresterea gradului de competenta si performanta a sectiei Urologie si a Spitalului Judetean de Urgenta Resita in beneficiul pacientilor din Caras-Severin."
Investitia din 2013 a Grupului CEZ in Romania se ridica la peste 28.000 de euro si este cea de-a doua colaborare de acest fel intre companie si Spitalul Judetean de Urgenta Resita.
Presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde a salutat implicarea Grupului CEZ in modernizarea sectiei Urologice a Spitalului Judetean de Urgenta Resita, unitate aflata in subordinea institutiei judetene din anul 2012. "Asa cum pentru Consiliul Judetean, investitiile la Spitalul Judetean de Urgenta au reprezentat constant o prioritate, nu pot decat sa ne bucure beneficiile pe care le aduce locuitorilor Caras-Severinului si parteneriatul cu CEZ. Alaturandu-se investitiilor de circa 3,5 milioane euro facute de Consiliul Judetean Caras-Severin, sponsorizarile venite din partea Grupului CEZ permit acum Spitalului Judetean de Urgenta Resita sa dispuna de dotarile necesare pentru a oferi servicii medicale de calitate, lucru dorit de noi toti."
De asemenea, dnul Martin Zmelik, Directorul de Operatiuni al Grupului CEZ in Romania, a precizat: "Ne-am propus sa fim un prieten adevarat si sa construim parteneriate solide cu aceia care ne impartasesc viziunea orientata spre performanta si grija pentru o viata mai buna. Suntem norocosi ca am gasit acesti parteneri in Caras Severin. Sta in puterea si in responsabilitatea noastra sa sprijinim comunitatea in acele domenii in care sunt necesare imbunatatiri. Iar sistemul de sanatate este un element essential pentru orice comunitate. CEZ va ramane acelasi bun vecin de pana acum."
In 2011, CEZ a sprijinit modernizarea a patru sectii ale Spitalului Judetean de Urgenta Resita, achizitionand echipament medical performant in valoare de peste 23.000 euro. Spitalul Judetean de Urgenta Resita deserveste peste 50% din populatia judetului Caras Severin.
Viziunea Grupului CEZ in Romania este de a sustine comunitatile in care opereaza si de a deveni un partener de incredere pentru acestea. Grupul CEZ in Romania detine in judetul Caras Severin sistemul hidroenergetic de langa Resita, achizitionand in decembrie 2010 pachetul total de actiuni al TMK Hydroenergy Power. Incepand din 2011, CEZ s-a implicat activ in viata comunitatii carasene, sustinand financiar o serie de evenimente si institutii precum: Festivalul International de Poezie "Portile Poeziei" Editiile I - III, Festivalul de Jazz de la Garana, Gradinita cu Program Prelungit nr. 8 din Resita, Clasa Step by Step din cadrul Colegiului National Traian Lalescu din Resita, echipa locala de fotbal Semenicul Valiug din comuna Valiug, proiectele educationale implementate de ISU in parteneriat cu Ministerul Educatiei si institutii de profil si Concursul National de Dans Sportiv - Cupa Mystic. Valoarea proiectelor de responsabilitate sociala din Caras Severin in care Grupul CEZ in Romania a fost partener se ridica la peste 170.000 de euro, din care peste 61.000 de euro doar in 2013. Portofoliul proiectelor de responsabilitate sociala derulate de CEZ poate fi consultat accesand www.facebook.com/maimultalumina, www.maimultalumina.ro si www.cez.ro.
Departamentul PR
CEZ Romania
Despre Grupul CEZ
Grupul CEZ este unul dintre cei mai puternici producatori, furnizori si distribuitori de energie din Europa, atat din punct de vedere al capacitatilor operationale, cat si din punctul de vedere al numarului de clienti deserviti. Grupul CEZ este un jucator cheie pe piata de energie electrica a Europei Centrale si de Sud- Est si este al doilea mare exportator de energie din Europa. Grupul CEZ acopera domenii industriale variate, pornind de la extractia de materii prime, generarea de energie, distributia de energie si pana la comercializarea energiei electrice si termice, precum si a produselor auxiliare.
Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie Electrica Oltenia SA, care dupa procesul de transformare asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea si Teleorman. Afacerile Grupului CEZ in Romania sunt reprezentate de cele 8 companii - CEZ Distributie, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development si TMK Hydroenergy Power.
Grupul CEZ a investit, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina, 1.1 miliarde Euro in realizarea celui mai mare parc eolian pe uscat din Europa, cu o putere totala instalata de 600 MW. Constructia parcurilor amplasate la nord de Constanta s-a desfasurat in mai multe etape - prima, aflata la Fantanele, include 139 de turbine eoliene cu o capacitate de 347,5 MW. Cea de-a doua etapa s-a desfasurat in zona Cogealac si Gradina, incluzand 101 turbine cu o capacitate totala de 252,5 MW. Intreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusa in functiune la sfarsitul anului 2012. In vederea indeplinirii directivei UE de a asigura provenienta a 20% din productia totala de energie electrica din surse regenerabile pana in anul 2020, investitia derulata de Grupul CEZ in Dobrogea este una deosebit de importanta. In 2009, in Romania, numai 14 MW au fost instalati in scopul valorificarii potentialului eolian.
In 2011, Grupul CEZ in Romania a achizitionat 100% pachetul de actiuni al companiei care detine sistemul hidroenergetic de langa Resita, judetul Caras Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova) si amenajarile hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu, avand o capacitate totala instalata de aproximativ 18 MW si o productie de circa 70 GWh/an. Grupul CEZ investeste in reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Resita in scopul cresterii eficientei; capacitatea de productie urmand sa se ridice la peste 20 MW dupa finalizarea procesului de modernizare.
Despre Spitalul Judetean de Urgenta Resita
Spitalul Judetean de Urgenta Resita deserveste peste 50% din populatia judetului Caras Severin si include in structura aprobata de Ministerul Sanatatii 835 paturi, din care 615 (73,65%) in sectiile medicale (Medicina Interna, Cardiologie, Nefrologie, Pediatrie, Neonatologie, Anestezie si Terapie Intensiva, Hemodializa Renala, Diabet, nutritie si boli metabolice, Hematologie, Oncologie, Psihiatrie, Recuperare, medicina fizica si balneologie, Neurologie, Boli Infectioase, Dermatovenerologie, HIV/SIDA, Pneumologie). In sectiile chirurgicale (Chirurgie generala, Obstetrica - Ginecologie, Oftalmologie, ORL, Ortopedie si Traumatologie, Urologie) sunt 220 paturi (26,35%). Spitalul Judetean de Urgenta Resita are un Laborator de Analize Medicale, un Laborator de Radiologie si Imagistica Medicala, un Laborator de Explorari Functionale, 15 sali de operatii, 5 sali de nastere si trei Farmacii cu circuit inchis, cate una pentru fiecare stationar al spitalului. In ultimii ani furnizand servicii medicale unui numar de peste 29.000 pacienti pe an (30.542 pacienti in anul 2010 si 29.604 pacienti in anul 2011), la cele mai inalte standarde de performanta si calitate pentru judetul Caras-Severin, in conformitate cu dotarile tehnice si competentele profesionale ale personalului medico-sanitar.
La acestea se mai adauga serviciile medicale oferite prin Unitatea de Primire a Urgentelor (cu peste 43.000 pacienti prezentati anual), cele oferite prin spitalizarea de zi (pentru pacientii care nu necesita mai mult de 12 ore de internare pentru rezolvarea cazului), dar si serviciile medicale oferite prin cabinetele de specialitate din ambulatoriul integrat al spitalului si servicii medicale paraclinice - radiologie si imagistica medicala.
Incepand cu data de 14.05.2008 Spitalul Judetean de Urgenta Resita este unitate agreeata de catre Ministerul Transporturilor pentru efectuarea examinarilor medicale pentru persoanele cu functii care concura la siguranta circulatiei rutiere, cu certificatul nr. 180/14.05.2008.
De la data de 19.05.2008 compartimentul BK din cadrul Laboratorului de Analize Medicale este certificat de RENAR (Asociatia de Acreditare din Romania - Organismul National de Acreditare) pentru sistemul de management al calitatii conform standardului ISO 17025:2005, dar se afla in cursul procedurii ca acest standard sa fie inlocuit cu standardul ISO 15189:2007 care este cel specific laboratoarelor medicale.
Dupa demersuri si parcurgerea de catre maternitatea spitalului a tuturor etapelor programului UNICEF si a Organizatiei Mondiale a Sanatatii de sprijinire a alimentatiei naturale a nou-nascutului, la data de 30.11.2009 Spitalul Judetean de Urgenta Resita a fost certificat ca „Spital Prieten al Copilului".
De asemenea, incepand cu data de 11.03.2010 Spitalul Judetean de Urgenta Resita (in integralitate) este certificat conform procedurii de audit si certificare TUV AUSTRIA CERT pentru sistemul de management al calitatii conform standardului EN ISO 9001:2008.
In anul 2012, dupa preluarea Spitalului Judetean de Urgenta de catre Consiliul Judetean Caras-Severin, presedintele Consiliului Judetean domnul Sorin Frunzaverde a dorit ca Spitalul Judetean de Urgenta Resita sa fie unul din cele mai performante spitale judetene din tara si in urma consultarilor cu conducerea spitalului si a corpului medical, Consiliul Judetean Caras-Severin achizitioneaza si doteaza Spitalul Judetean de Urgenta Resita cu un echipament de rezonanta magnetica (RMN) spre directul beneficiu al locuitorilor judetului Caras-Severin si nu numai.
In luna februarie 2013 Spitalul Judetean de Urgenta Resita a fost evaluat de catre o comisie de evaluatori independenti si a trecut testul suprem al Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor din Romania, obtinand certificatul de spital acreditat cu cel mai inalt calificativ.