Energia vine de la fiecare dintre noi

CEZ Romania Electric Carpooling se afla pe podium la categoria “Cea mai buna campanie interna de CSR” din cadrul Galei Romanian CSR Awards 2016

Contact Relatii Publice: media@evryo.ro

Proiectul Electric Carpooling este una dintre cele mai noi initiative CEZ, care promoveaza mobilitatea verde si deschiderea spre a darui naturii o parte din energia pe care ne-o asigura zilnic.

Am inceput cu o statie electrica de incarcare instalata la sediul CEZ din Pitesti, iar urmatorul pas a fost statia electrica de incarcare de la sediul CEZ din Craiova, prin intermediul carora am daruit plinuri de energie tuturor utilizatorilor de masini electrice sau hibrid care au poposit pe „zona verde", in mod gratuit.

Etapa fireasca in acest demers a fost achizitionarea celor doua autovehicule electrice - un Renault Zoe, complet electric si un hibrid, Toyota Prius - cu care s-a imbogatit parcul auto al Grupului CEZ in Romania la finalul anului 2015. Acestea au fost si elementul de baza al proiectului Electric Carpooling pentru angajati.

Cei care au contribuit in cea mai mare masura la succesul proiectului au fost chiar angajatii CEZ, care au primit cu bratele deschise initiativa, parcurgand pana acum 5900 km „verzi". Deschiderea lor catre propunerea de a calatori cu masinile electrice este cea care a urcat Grupul CEZ in Romania pe pozitia a doua a podiumului pentru cea mai buna Campanie interna de CSR.

Proiectul Electric Carpooling continua atat pentru angajatii CEZ, cat si pentru utilizatorii de masini electrice sau hibride care au nevoie de un plin de energie in urmatoarea lor calatorie. Va invitam sa ne urmariti pe pagina oficiala a Grupului CEZ in Romania, www.facebook.com/cezromania, pentru mai multe noutati pe care le vom aduce in scopul incurajarii mobilitatii verzi in Romania.

Departamentul Relatii Publice, Brand si Marketing
CEZ Romania

Despre Gala Romanian CSR Awards

Gala de Premiere "Romanian CSR Awards" este un proiect amplu ce urmareste recunoasterea initiativelor realizate de catre companii pentru a imbunatati viata angajatilor, a comunitatii in care activeaza sau a clientilor si a furnizorilor. Aflat la a patra editie, evenimentul care isi propune sa recunoasca public si sa aduca in prim-planul societatii civile cele mai bune actiuni de CSR a aliniat la start 116 proiecte de responsabilitate sociala corporativa derulate de peste dintre cele mai importante companii care au derulat actiuni de resposabilitate sociala pe parcursul anului trecut. Bugetul total al acestor proiecte depaseste 5 milioane de euro.


Despre Grupul CEZ in Romania
Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie Electrica Oltenia SA care, dupa procesul de transformare, asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea si Teleorman. Afacerile Grupului CEZ in Romania sunt reprezentate de cele 8 companii - CEZ Distributie, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development si TMK Hydroenergy Power.

Grupul CEZ a investit, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina, 1,1 miliarde Euro in realizarea celui mai mare parc eolian pe uscat din Europa, cu o putere totala instalata de 600 MW. Constructia parcurilor amplasate la nord de Constanta s-a desfasurat in mai multe etape - prima, aflata la Fantanele, include 139 de turbine eoliene cu o capacitate de 347,5 MW. Cea de-a doua etapa s-a desfasurat in zona Cogealac si Gradina, incluzand 101 turbine cu o capacitate totala de 252,5 MW. Intreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusa in functiune la sfarsitul anului 2012.

In 2011, Grupul CEZ in Romania a achizitionat 100% pachetul de actiuni al companiei care detine sistemul hidroenergetic de langa Resita, judetul Caras-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova) si amenajarile hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu, avand o capacitate totala instalata de aproximativ 18 MW si o productie de circa 70 GWh/an. Grupul CEZ a investit in reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Resita in scopul cresterii eficientei, capacitatea de productie ridicandu-se astfel la circa 22 MW dupa finalizarea procesului de modernizare.