Energia vine de la fiecare dintre noi

2020

Va prezentam cel de-al patrulea raport de sustenabilitate al Grupului CEZ in Romania si sa va invitam sa descoperiti proiectia anului 2020. Cand lumea s-a oprit, noi am continuat sa ducem energia mai departe in casele a peste 1,4 milioane de clienti, iar atunci cand provocarile globale au fost din ce in ce mai vizibile, am accelerat cu incredere in directia schimbarii durabile si am ramas conectati cu oamenii din comunitatile noastre.

Rolul pe care il avem in societate este unul de importanta strategica, iar preocuparile noastre in contextul pandemiei generate de COVID-19 au fost strans legate de continuarea alimentarii cu energie electrica si de responsabilitatea pe care o avem fata de angajati, clienti, parteneri si comunitatea locala. Masurile pe care le-am luat fara ezitare de la inceput ne-au ajutat sa reducem riscurile la minim: am fost primul furnizor de energie electrica care a suspendat activitatea Centrelor de Relatii cu Clientii, peste 50% din totalul angajatilor si-au continuat activitatea in siguranta, de acasa, iar colegii care au lucrat in teren au beneficiat de un mediu sigur, de asemenea, am oferit consultanta clientilor non-casnici pentru a reduce efectele negative. Mai mult, am implementat un program consolidat de CSR, oferind sprijin real sistemului de sanatate, educatiei online si grupurilor vulnerabile. Investitia in proiecte de responsabilitate sociala a fost de 3,297,372 LEI.

Am integrat inovatia si digitalizarea in toate ariile noastre de activitate: de la operarea celui mai mare parc eolian de pe uscat din Europa, a sistemului hidroenergetic de langa Resita si pana la furnizarea de energie electrica si gaze naturale in sud-vestul Romaniei. Am propus Oficiului European de Brevete o solutie tehnica care poate imbunatati cu pana la 4% productia anuala de energie verde a unei turbine eoliene, am fost primul furnizor de energie electrica si gaze naturale care a instalat sisteme fotovoltaice pentru #acasa in cadrul programului AFM si am incurajat constant comunicarea online, trecerea la mobilitatea electrica si eficienta energetica.

Anul trecut am facut trecerea de la obiectivele pentru o dezvoltare durabila la o strategie pe 10 ani, care va contura si mai bine eforturile pe care le facem constant pentru a raspunde provocarilor locale si internationale.

Va invitam sa accesati raportul aici.