Energia vine de la fiecare dintre noi

2021

Va prezentam cel de-al cincilea raport de sustenabilitate, care pune in lumina intr-un mod transparent reusitele si provocarile anului 2021 si urmareste transformarea noastra naturala ca echipa. In cei 16 ani de activitate in Romania, ne-am consolidat rolul in economia locala si am crescut standardele de calitate si inovatie in sector. Ne-am asumat rolul de a cataliza energia viitorului, ramanem aceiasi oameni ai faptelor, dar intram cu incredere intr-o etapa diferita. In luna martie, Macquarie Asset Management – cel mai mare administrator de infrastructura din lume si parte a Macquarie Group a devenit noul nostru actionar.

Am inceput sa construim un model de business alaturi de un jucator cheie cu o vasta experienta, o viziune de investitii pe termen lung si cu puternice principii de sustenabilitate. In prezent, Macquarie Asset Management are in portofoliul sau de investitii 12.5 GW in capacitati de energie regenerabila si 200.000 kilometri de retele de distributie a energiei electrice din Australia, Austria, Finlanda, Spania si Statele Unite ale Americii. Inca de la inceput, reprezentantii de varf au subliniat importanta unor obiective care vor avea un rol esential in transformarea sistemului energetic. Printre acestea se numara o infrastructura de energie solida, durabila pentru a facilita electrificarea in crestere a Romaniei si tranzitia sa catre o economie cu emisii scazute de carbon. 

Angajamentele de sustenabilitate pe termen lung intaresc parcursul nostru de pana acum si sunt o reactie normala ca raspuns la criza climatica, economica si sociala. In viitorul apropiat, investitiile noastre si gestionarea portofoliului se vor baza pe tranzitia catre Net Zero emisii.

Rolul pe care il avem in societate este unul de importanta strategica, fapt pentru care toate actiunile vin in intampinare pentru a sustine acest lucru: Biroul Statelor Unite pentru Brevete si Marci ne-a acordat brevetul de inventie pentru o solutie tehnica menita sa imbunatateasca performanta turbinelor eoliene prin captarea fluxului de vant maxim posibil si sa deduca pana la 25% mai putine erori de masurare; am lansat un produs unic pe piata din Romania care protejeaza clientii in caz de imbolnavire cu virusul SARS-CoV-2, pierderea locului de munca sau in caz de avarii ale echipamentelor electrocasnice cauzate de fenomene electrice; am simplificat procedura de contractare prin digitalizare si am implementat sistemul de compensare si plafonare ca raspuns la schema de sprijin prevazuta de cerintele legale in vigoare; am investit 1,401,544 LEI in proiecte de responsabilitate sociala, printre care montarea de sisteme fotovoltaice la 9 institutii de invatamant si solutii de eficienta pentru populatia saraca energetic.

Va invitam sa accesati raportul AICI